Schrijven voor Google (SEO)

SEO: Zorg dat uw website gevonden wordt!

Eendaagse workshop zoekmachine optimalisatie voor de webredacteur, copywriter en schrijver van webteksten. In deze training leert u teksten te optimaliseren voor Google door Search Engine Optimization (SEO). Want als uw tekst niet wordt gevonden, waarom schreef u hem dan? Inzicht in de werking van zoekmachines is noodzakelijk voor het succes van uw site en uw webteksten. Pas uw teksten aan op Google en u ziet meteen het aantal bezoekers van uw site en lezers van uw teksten stijgen.

Webmarketing of internetmarketing begint met het schrijven van vindbare teksten, die Google voorzien van de juiste trefwoorden.

En als uw teksten wel door zoekmachines gevonden worden, waar staan ze dan in de zoekrij? Want de gemiddelde zoeker kijkt niet verder dan de eerste 10 vindplaatsen. Deze workshop zorgt ervoor dat uw boodschap zo hoog mogelijk komt te staan.

Voor wie?

De training is bestemd voor webredacteuren, marketeers, copywriters en communicatiedeskundigen die hun teksten beter willen laten presteren op internet.

Wat leert u?commerciële teksten schrijven

 • Hoe een zoekmachine werkt
 • Hoe u uw site kunt optimaliseren voor zoekmachines
 • Hoe u hoger kunt komen in Googles zoekrij
 • Hoe u de juiste ‘zoekwoorden’ vindt
 • Technieken om links naar uw site te ‘lokken’: linkbaiting en linkbuilding
 • Welke eisen Google aan teksten stelt
 • Het belang van goede landingspagina’s
 • Hoe u uw teksten optimaal uitrust voor Google
 • De do’s en don’ts van metatags en hyperlinks
 • Best practices

Materiaal

Bij deze workshop ontvangt u het boek Schrijven voor het beeldscherm van Willem Hendrikx.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een cases of tekst aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! We komen graag bij u langs om de training incompany te verzorgen. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl