Adviseren met impact

Leer adviezen te geven met draagkracht en effect!

In drie dagen ontwikkelt u uw adviesvaardigheden, krijgt u inzicht in uw eigen advieskracht, leert u luisteren, leert u de vraag achter de vraag te achterhalen en leert u bovenal het vertrouwen van uw opdrachtgever te winnen en hem te overtuigen van de waarde van uw adviezen. Na de training bent u een completer adviseur, een steviger gesprekspartner, kent u uw eigen sterktes en valkuilen en zijn uw adviezen overtuigender dan ooit.

U krijgt antwoord op vragen als:

 • Hoe geef ik adviezen die op draagvlak kunnen rekenen?
 • Hoe neem ik mijn gesprekspartners mee in mijn advies?
 • Hoe ga ik om met weerstand en wat zegt die weerstand eigenlijk over mij als adviseur?

Voor wie?

De training Adviseren met impact richt zich op professionals met een adviesfunctie: (beleids)adviseurs, consultants, accountmanagers, vakexperts.

Wat leert u?

In de training krijgt u inzicht in uw eigen rol als adviseur, leert u het adviesproces doorgronden, vertrouwen op te bouwen en strategisch te onderhandelen. In de training gaat u onder andere in op:

 • functie en rol van de adviseur
 • adviesstijlen
 • aangeven van grenzen en belemmeringen wegnemen
 • regie krijgen en houden
 • constructief omgaan met weerstand en lastige situaties
 • presenteren van het advies
 • opbouwen van vertrouwen
 • adviesrollen
 • achterhalen van de klantbehoefte

Uit het programma

Uw eigen praktijksituatie staat tijdens de training steeds centraal.  U onderzoekt daarbij hoe u de impact van uw advies kunt vergroten: soms betekent dit dat er in de voorbereiding iets te winnen valt, soms juist in uw opstelling tijdens gesprekken.

Een persoonlijke intake vormt het uitgangspunt voor de training; samen met de trainer werkt u een aantal praktijkcases uit. Tijdens de training werkt u deze in een aantal rollenspellen met een acteur uit en zo krijgt u een antwoord op uw leervragen. U sluit de training af met een ontwikkelplan waarin u op basis van het geleerde uw eigen ontwikkeldoelen vaststelt.  Zowel voor als na de training werkt u een opdracht uit.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Incompany en persoonlijke coaching

Deze cursus kunnen wij incompany of als persoonlijke coaching voor u organiseren. De data en locatie bepalen we dan in overleg met u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen (info@hvds.nl of 035 6237785).

Incompany en persoonlijke coaching

De kosten voor een incompanytraining of persoonlijke coaching Adviseren met impact zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op (035 6237785 of info@hvds.nl).

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl