Functioneringsgesprekken voeren

Technieken om een goed functioneringsgesprek te voeren.

Een belangrijk kenmerk van functioneringsgesprekken is dat leidinggevende en medewerker een gelijkwaardig aandeel hebben. Goede functioneringsgesprekken leveren voor beiden veel op. De kunst voor u als leidinggevende is iedere medewerker persoonlijk aan te spreken: op zijn sterke kanten en het vermogen en de wil zich verder te ontwikkelen. En de medewerker zodanig positief en loyaal aan het werk te ‘binden’ dat hij waar nodig initiatieven tot verbetering neemt.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die als leidinggevende functioneringsgesprekken moet voeren. In het bijzonder denken we daarbij aan:

 • PR-medewerkers
 • teamleiders
 • afdelingsmanagers
 • zelfstandig ondernemers met een of meer mensen in dienst

Wat leert u?_DSC4921

In deze praktische workshop inventariseren we aan welke voorwaarden een goede voorbereiding moet voldoen. Deze voorbereiding vormt de basis voor het slagen van het functioneringsgesprek. Belangrijk is dat voor beide partijen duidelijk is wat het doel is van het gesprek. En dat er spelregels zijn waaraan beiden partijen zich houden. We oefenen met lastige situaties in de praktijk en gaan na welke gesprekstechnieken we verder kunnen ontwikkelen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • verschillende doelen van het functioneringsgesprek
 • hoe u het gesprek goed kunt opbouwen
 • wat kenmerkende onderdelen zijn
 • gelijkwaardig en open communiceren
 • adequaat omgaan met weerstand
 • de spelregels van een goed functioneringsgesprek

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een specifieke praktijksituatie aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! We komen graag bij u langs om de training incompany te verzorgen. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl