Invloed zonder macht

Leer de regie in handen houden met deze training invloed zonder macht.

Beïnvloeden kunt u leren. Hoe gebruikt u uw omgeving? Wat is de rol van uw eigen gedrag op de interactie met uw relaties en hoe kunt u daar gebruik van maken? Hoe krijgt en houdt u de regie en weet u uiteindelijk anderen mee te krijgen met uw plannen en te winnen voor uw visie? Dat leert u in onze tweedaagse training Invloed zonder macht.

Invloed zonder macht

Voor wie?

De training Invloed zonder macht is bedoeld voor iedereen die in zijn werk hun omgeving, relaties, collega’s of klanten moeten zien te beïnvloeden zonder dat ze daarbij terug kunnen vallen op het gebruik van (hiërachische) macht. Dit geldt zeker voor beleidsadviseurs, consultants en projectleiders. Vraagt u zich af hoe u anderen kunt bewegen mee te gaan in uw doelen? Dan is dit de training die u zoekt.

Wat leert u?

In deze training leert u uw doel te bereiken door vanuit een vooraf bedachte strategie een tactiek te bedenken die u vervolgens ook uitvoert. U leert aan de juiste knoppen te draaien om uw doel te bereiken, zonder daarbij de overige betrokken te verliezen. Op een positieve manier brengt u uw doel dichterbij en weet u het een gezamenlijk doel te maken. Onderwerpen die in de training aan bod komen zijn:

 • inzicht in de 6 essentiële beïnvloedingsprincipes
 • strategisch en tactisch beïnvloeden
 • omgaan met verschillende belangen
 • regievoering in gesprekken
 • leren kennen van uw communicatiestijl
 • beïnvloeden van relaties
 • draagvlak creëren
 • doelgerichte keuzes maken
 • delegeren, sturen en leiden
 • krachtenveldanalyse
 • sturen van het besluitvormingsprocessen
 • denktechnieken die uw creativiteit stimuleren

Uit het programma

Tijdens de training werken we vanuit 3 beïnvloedingslagen: Wat is uw strategie? Welke keuzes maakt u? En hoe voert u deze uit?  In een van de werkvormen past u beïnvloedingscriteria toe op een realistische situatie. Welke keuzes maakt u? Wat zijn de effecten daarvan?

In de training Invloed zonder macht leert u eerst en vooral uw omgeving te ‘lezen’. Waar zijn anderen gevoelig voor, hoe beïnvloedt u met uw eigen gedrag de situatie en hoe krijgt u alle neuzen dezelfde kant op, zonder met uw vuist op tafel te hoeven slaan?

Daarnaast leert u gedrag van anderen te doorgronden:  in enkele opdrachten leert u op een nieuwe manier uw eigen communicatiestijl bekijken en waarderen en leert u deze in te zetten om op strategische en tactische wijze uw doelen te bereiken. De input en indrukken van uw mede-cursisten en de trainer geven u een beeld van uzelf dat u nog niet eerder gezien hebt.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

 

Incompany en persoonlijke coaching

Deze cursus kunnen wij incompany of als persoonlijke coaching voor u organiseren. De data en locatie bepalen we dan in overleg met u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen (info@hvds.nl of 035 6237785).

Incompany en persoonlijke coaching

De kosten voor een incompanytraining of persoonlijke coaching Invloed zonder macht zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op
(035 – 6237785 of info@hvds.nl).

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl