Gezonde taal: B1 in de zorg

Leer schrijven in gezonde taal!

Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen willen hun teksten geschreven hebben op B1-niveau: begrijpelijk Nederlands dus. Patiënten begrijpen namelijk vaak simpelweg niet wat hun via brieven en e-mails verteld wordt. Dat schrijven op B1-niveau blijkt in de praktijk heel wat makkelijker gezegd dan gedaan. We helpen u daarom graag een handje met de training Gezonde taal: B1 in de zorg.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor communicatiemedewerkers en marketingprofessionals in de zorg en iedereen die direct met patiënten communiceert.

Inhoud en aanpak

In deze training leert u hoe u een tekst schrijft die patiënten snel en prettig kunnen lezen. Als u op B1-niveau schrijft, is uw tekst logisch opgebouwd, kernachtig geschreven en geformuleerd zonder overbodige informatie. 95% van uw lezers begrijpt dan wat u schrijft.

U leert onder andere:

  • wat B1-schrijven precies is
  • hoe u uw tekst kunt afstemmen op het niveau van de patiënt
  • welke woorden u wel en welke u beter niet kunt gebruiken
  • hoe lang uw zinnen mogen zijn
  • wat een goede B1-zinsstructuur is
  • hoe u moeilijke inhoud op een heldere manier overbrengt

Verder leert u uw eigen teksten kritisch te beoordelen, zodat u de regels voor B1-schrijven ook in uw eigen praktijk kunt toepassen.

Mocht u na de training nog vragen hebben of vastlopen met teksten die u schrijft, dan kunt u ook dan onze trainers nog gratis om advies vragen. Nazorg is volgens ons namelijk onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Datum en locatie

We verzorgen deze training op:

  • maandag 24 juni 2019

Een workshop duurt van 10.00 uur tot 15.30 uur en vindt plaats in Weesp.

Kosten

De training kost € 485,- per persoon. Over deze prijs berekenen we geen btw!

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Gezonde taal: B1 in de zorg

Wilt u eerst meer informatie ontvangen of hebt u een vraag? Stuur ons dan een mailtje via info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785.

Neemt u ook eens een kijkje op onze projectpagina voor eerdere projecten op het gebied van B1 schrijven in de zorg, zoals bij het UMC Utrecht.

Onze andere trainingen speciaal voor de zorg vindt u hier.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl