Objectief rapporteren in patiëntendossiers

Hoe kun je objectief rapporteren in patiëntendossiers?

Een gesprek of gebeurtenis navertellen lukt bijna nooit helemaal objectief, ieder mens interpreteert namelijk naar wat hij waarneemt. Ook in de zorg is objectief rapporteren niet altijd eenvoudig. De informatie over patiënten in patiëntendossiers moet namelijk zo objectief mogelijk geschreven zijn, zeker omdat patiënten en belanghebbenden tegenwoordig mee kunnen kijken in die dossiers. Hoe rapporteert u zo dat uw tekst niet gekleurd is door uw eigen mening of interpretatie? U leert het in de training Objectief rapporteren in patiëntendossiers.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle zorgprofessionals die over hun patiënten moeten rapporteren en dat op een professionele, objectieve manier willen doen.

Inhoud en aanpak

In deze training leert u onder andere:

  • wat de eisen zijn aan een objectieve rapportage
  • hoe u makkelijk onderscheid maakt tussen objectief en subjectief schrijven
  • hoe u situaties objectief beschrijft
  • B1 schrijven/helder schrijven: hoe formuleer je een duidelijke en objectieve zin?

Verder leert u uw eigen teksten kritisch te beoordelen op objectiviteit, zodat u de regels voor objectief schrijven ook in uw eigen praktijk kunt toepassen.

Mocht u na de training nog vragen hebben of vastlopen met teksten die u schrijft, dan kunt u ook dan onze trainers nog gratis om advies vragen. Nazorg is volgens ons namelijk onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Datum en locatie

We verzorgen deze training op:

  • dinsdag 11 juni 2019

Een workshop duurt van 10.00 uur tot 15.30 uur en vindt plaats in Weesp.

Kosten

De training kost € 485,- per persoon. Over deze prijs berekenen we geen btw!

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Objectief rapporteren in patiëntendossiers

Wilt u eerst meer informatie ontvangen of hebt u een vraag? Stuur ons dan een mailtje via info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785.

Neemt u ook eens een kijkje op onze projectpagina voor eerdere projecten op het gebied van objectief rapporteren, zoals bij Koninklijke Visio.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl