SMART doelen stellen en schrijven

In deze training leert u SMART te schrijven.

In elke branche, maar zeker in de zorg, is men gebaat bij helder geformuleerde doelen en adviezen. Wie voor zijn of haar patiënt of collega regelmatig doelen op moet stellen, kan dat het beste SMART doen. Op die manier ontstaat er namelijk een duidelijk doel dat goed getoetst kan worden.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor verzorgenden, verpleegkundigen en cliëntbegeleiders, die samen met en voor hun doelgroep doelen moet formuleren.

Inhoud en aanpak

In de training SMART doelen stellen en schrijven leert u hoe u uw adviezen zo concreet mogelijk maakt, waardoor ze gemakkelijker geaccepteerd worden en met meer enthousiasme worden uitgevoerd. SMART is een techniek die u kunt gebruiken om op een resultaatgerichte manier doelen en afspraken te formuleren. Door te werken met SMART-doelen voorkomt u vaagheid en uitstel en werkt u aan concrete resultaten.

In de training leert u onder andere:

  • hoe u doelen SMART kunt formuleren
  • hoe u helder, kort en bondig kunt schrijven
  • hoe u SMART-doelen effectief kunt onderbouwen
  • wat handige tekststructuren zijn voor SMART-doelen
  • wat de voor- en nadelen zijn van SMART-doelen

Verder leert u uw eigen eerder geschreven doelen kritisch te beoordelen, zodat u de regels voor SMART-doelen stellen ook in uw eigen praktijk kunt toepassen.

Mocht u na de training nog vragen hebben of vastlopen met teksten die u schrijft, dan kunt u ook dan onze trainers nog gratis om advies vragen. Nazorg is volgens ons namelijk onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Datum en locatie

We verzorgen deze training op:

  • donderdag 6 juni 2019

Een workshop duurt van 10.00 uur tot 15.30 uur en vindt plaats in Weesp.

Kosten

De training kost € 485,- per persoon. Over deze prijs berekenen we geen btw!

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:SMART doelen stellen en schrijven

Wilt u eerst meer informatie ontvangen of hebt u een vraag? Stuur ons dan een mailtje via info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785.

Neemt u ook eens een kijkje op onze projectpagina voor eerdere projecten op het gebied van SMART schrijven, zoals bij Koninklijke Visio.

Onze andere trainingen speciaal voor de zorg vindt u hier.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl