Home » Communicatietrainingen op maat » Argumentatietrainingen » Omgaan met bluffers en drogredenen

Omgaan met bluffers en drogredenen

Blaaskaken en blufpokeraars met drogredenen effectief de mond snoeren!

‘Hoe ga ik om met de blaaskaken, de egotrippers en de betweters: zij die het hoogste woord hebben op bijeenkomsten zonder inhoudelijk iets toe te voegen en alleen maar drogredenen lijken te gebruiken?’, vragen cursisten vaak aan ons. Dit soort vragen beantwoorden we in de training Omgaan met bluffers en drogredenen. Na deelname kunt u in ieder gesprek of debat de bluffers overtuigend van repliek dienen. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

De training Omgaan met bluffers en drogredenen is voor iedereen toegankelijk. Stafmedewerkers, adviseurs, juristen, managers, P&O-adviseurs en directieleden: iedereen die regelmatig met anderen spreekt, standpunten moet verdedigen of onderhandelt.

Wat leert u?Argumenterendebat

De training Omgaan met bluffers en drogredenen wapent u tegen vervelende leden op ledenbijeenkomsten, lastige collega’s tijdens vergaderingen of toehoorders die uit zijn op uw verlies in een discussie. Hoe gaat u hiermee om qua argumentatie? Wat kunt u het beste doen bij drogredenen, wat moet u vooral niet doen en wat brengt u verder bij een verschil van mening?

Na deze training kunt u:

  • drogredenen herkennen
  • op een constructieve manier met bluffers omgaan
  • machtsposities in uw voordeel benutten
  • niet-inhoudelijke argumenten van tafel vegen
  • uw persoonlijke overtuigingskracht beter inzetten

Uit het programma
Een belangrijk onderdeel van de training is het blufspel. Uw tegenspeler is een doorgewinterde bluffer of gesprekspartner die u op verschillende manieren overdondert: iemand met een stekelige opmerking, een eindeloos twijfelende collega of een betweterige baas. Wint of verliest u dit spel? Het is aan u te laten zien hoe overtuigend u kunt zijn.

We bespreken uw reacties tijdens het spel uitgebreid na. Op die manier leert u in een vertrouwelijke setting uw persoonlijke valkuilen kennen en vermijden. Bovendien ziet u zelf hoe u het best overtuigt.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Wilt u de training Omgaan met bluffers en drogredenen organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training Omgaan met bluffers en drogredenen wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over de training Omgaan met bluffers en drogredenen? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.