Home » Communicatietrainingen op maat » Argumentatietrainingen » Argumenteren in een notendop

Argumenteren in een notendop

De basisvaardigheden van overtuigend argumenteren.

Argumenten overtuigend brengen: hoe doet u dat eigenlijk? Hoe brengt u structuur aan in een betoog? Hoe timet u uw argumenten? En hoe dient u uw tegenstanders van repliek? Voor iedereen die aan deze vaardigheden wil werken, is de training Argumenteren in een notendop dé training om te volgen.

In deze training bent u in één dag helemaal op de hoogte van de basisprincipes van de moderne argumentatieleer.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die graag snel de belangrijkste beginselen van overtuigend argumenteren wil leren. Als u regelmatig argumenteert of uw standpunt moet overbrengen, is deze eendaagse training een effectieve start van een betere, want meer overtuigende, presentatie of tekst.

training argumenteren

Wat leert u?

In de workshop krijgt u tips om (mondeling of schriftelijk) te overtuigen. U leert uw standpunt en argumenten op de juiste manier te verbinden. Bovendien krijgt u handvatten om uw verhaal duidelijk en makkelijk naar voren te brengen.

Na de training kunt u sneller en makkelijker overtuigen. Ook beheerst u verschillende strategieën om uw argumenten overtuigend te brengen. U kunt de overtuigingskracht van uw eigen argumenten bepalen en weet zo direct of u een overtuigend verhaal hebt.

Uit het programma
Een van de technieken die u in de training leert, is de want-duscontrole. Door uw argumenten met ‘want’ en met ‘dus’ te verbinden, kunt u bepalen of uw verhaal overtuigt. Alleen als u met ‘want’ van standpunt naar argument kunt én met ‘dus’ van argument naar standpunt, hebt u een overtuigend punt te pakken.

In de training leert u de want-duscontrole toepassen op je eigen werk. Op die manier kunt ueen verhaal of presentatie overtuigender maken, zodat u na de training direct met uw betoog de vloer op kan.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf. Maar we bieden ook andere vormen van nazorg.

We organiseren de training Argumenteren in een notendop bij ons op kantoor in Weesp. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven.

Op dit moment staat er nog geen training gepland, maar u kunt uiteraard wel informeren naar wat er mogelijk is. Dan kijken we samen naar mogelijke data voor een persoonlijke of groepstraining. Neem contact met ons op via info@hvds.nl of 035 – 623 77 85.

Voor al onze andere trainingen in Weesp, kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! We komen graag bij u langs om de training incompany te verzorgen. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl