Home » Communicatietrainingen op maat » Argumentatietrainingen » Argumenteren in een notendop

Argumenteren in een notendop

De basisvaardigheden van overtuigend argumenteren in één dag.

Argumenten overtuigend brengen: hoe doet u dat eigenlijk? Hoe brengt u structuur aan in een betoog? Hoe timet u uw argumenten? En hoe dient u uw tegenstanders van repliek? Voor iedereen die aan deze vaardigheden wil werken, is de training Argumenteren in een notendop dé training om te volgen. 

Met deze training bent u na één dag helemaal op de hoogte van de basisprincipes van de moderne argumentatieleer. U leert uw standpunten goed onderbouwen met heldere argumenten.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die graag snel de belangrijkste beginselen van overtuigend argumenteren wil leren. Als u regelmatig argumenteert of uw standpunt moet overbrengen, is deze eendaagse training een effectieve start van een betere, want overtuigender presentatie of tekst.

training argumenteren

Wat leert u?

In de workshop krijgt u tips om (mondeling of schriftelijk) te overtuigen. U leert uw standpunt en argumenten op de juiste manier te verbinden. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • standpunt formuleren
  • argumentatiestructuur opstellen
  • structuur gebruiken bij schrijven en spreken
  • beoordelen van argumentatie
  • pareren van aanvallen
  • omgaan met drogredenen

Uit het programma
Een van de technieken die u in de training leert, is de want-duscontrole. Door uw argumenten met ‘want’ en met ‘dus’ te verbinden, kunt u bepalen of uw verhaal overtuigt. Alleen als u met ‘want’ van standpunt naar argument kunt én met ‘dus’ van argument naar standpunt, hebt u een overtuigend punt te pakken.

In de training leert u de want-duscontrole toepassen op uw eigen werk. Zo maakt u uw betoog overtuigender en kunt u er direct ‘de vloer mee op’.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training, schrijft u zich dan in via onderstaand formulier. Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan weten via info@hvds.nl. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Argumenteren in een notendop
  • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vraagt u zich af of de training Argumenteren in een notendop wat voor u is? Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe we deze training inzetten bij andere klanten, maakt u kennis met de trainer en vindt u alvast een verwijzing naar handig artikelen vol met tips.

Een kijkje bij de buren

Jarenlang was onze argumentatietraining een groot succes bij Intemediar trainingen. Lees het verhaal van Intermediair.

Uw trainer(s)

Wilt u alvast kennismaken met uw trainer? Henri is onze vaste argumentatietrainer. Hij is ook de co-auteur van het boek dat u bij deze training ontvangt, De Argumentatiecoach.

Tips en trucs

Over argumenteren en overtuigen schreef Henri de afgelopen jaren meer dan 80 columns vol met tips voor de website van Intermediair.

Persoonlijk advies

Hebt u specifieke vragen of wensen? Neem dan telefonisch contact op met onze trainers via 035 6237785. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies of maken wij een Zoomafspraak met u.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.