Home » Communicatietrainingen op maat » Schrijftrainingen » Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia

Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia

Deze training is speciaal voor rapporteurs pro Justitia

Als rapporteur onderzoekt u een verdachte en stelt u vervolgens een rapportage pro Justitia op. Hierin beantwoordt u de landelijk vastgestelde vragen waarmee u de rechtbank adviseert over het psychologisch of psychiatrisch functioneren van een verdachte. In de Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia leert u hoe voor de rechter een beknopte, heldere en prettig leesbare rapportage schrijft. Ook leert u hoe u het schrijfproces efficiënt aanpakt. Onze trainers Annelies Buurman en Henri Raven verzorgen deze training ook voor het NIFP. U kunt deze training zowel offline als online volgen.

Voor beginnende én ervaren rapporteurs

Deze training is bedoeld voor iedereen die werkt als rapporteur pro Justitia of daarvoor in opleiding is. Of u nu jaren ervaring hebt of net bij het NIFP de opleiding tot rapporteur hebt afgesloten, deze training nieuwe biedt inzichten voor iedereen.

overtuigend schrijven

Persoonlijke aanpak: uw eigen rapport en leerdoelen centraal

In groepen van maximaal 8 deelnemers gaat u aan de slag met uw eigen rapport en uw persoonlijke leerdoelen. Daarom vragen wij u van tevoren een eigen (geanonimiseerd) rapport aan te leveren. Op basis daarvan maakt de trainer het programma voor de groep op maat. Ook krijgt u uw rapport gereviewd terug.

Wat leert u?

U leert, binnen de bestaande formats, goed gestructureerde rapportages te schrijven, die prettig en snel leesbaar zijn voor de rechtbank. Verder leert u efficiënt om te gaan met grote hoeveelheden informatie en het schrijfproces zo aan te pakken, dat dit niet onnodig veel tijd in beslag neemt.

Programma

 • schrijven voor de rechtbank: hoe leest uw doelgroep uw rapportage?
 • een efficiënte aanpak van het schrijfproces
 • hoofd- en bijzaken scheiden: wat kan weg en wat móet erin?
 • structureren volgens de piramide: belangrijkste eerst
 • overtuigend onderbouwen van uw adviezen
 • heldere tekstblokken schrijven
 • aantrekkelijk, begrijpelijk en correct formuleren

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een rapportage ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia? Neem contact op met Annelies Buurman 035 623 77 85 of abuurman@hvds.nl

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De kosten bedragen € 495,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training, schrijft u zich dan in via onderstaand formulier. Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan weten via info@hvds.nl. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia
 • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vraagt u zich af of de Schrijftraining voor rapporteurs pro Justitia wat voor u is? Op deze pagina maakt u kennis met de trainers en vindt u alvast een handig artikel vol met tips.

Uw trainer(s)

Wilt u alvast kennismaken met uw trainer? Annelies en Henri zijn onze specialisten: zij geven deze training al jaren als vaste docent bij de rapporteursopleiding van het NIFP.

Tips en trucs

Ter voorbereiding op de training kunt u in dit artikel vast wat handige tips over kort en bondig schrijven lezen.

Persoonlijk advies

Hebt u specifieke vragen of wensen? Neem dan telefonisch contact op met onze trainers via 035 6237785. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies of maken wij een Zoomafspraak met u.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.