Home » Communicatietrainingen op maat » Schrijftrainingen » Schrijven voor snelle lezers

Schrijven voor snelle lezers

De nieuwe lezer is haastig en scant teksten.  Leer teksten schrijven voor snelle lezers!

De lezer heeft haast, is ongeduldig en leest alleen het hoognodige. Hij leest van laptop, pc, mobiel of tablet en is een online scanner. In deze workshop leert u hoe u uw teksten scanbaar maakt, hoe u de snelle lezer bedient en hoe u de lezer triggert uw hele tekst te lezen. We gaan uit van de technieken van speedreading en zetten die om naar tips voor het schrijven. Na de training Schrijven voor snelle lezers schrijft u teksten die daadwerkelijk gelezen worden. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen die het idee heeft dat zijn of haar teksten niet goed genoeg gelezen worden. Voor iedereen die wil weten hoe de nieuwe lezer leest en hoe je daarop inspringt. Het maakt niet uit of u lange of korte teksten schrijft – webteksten, rapporten, brieven, memo’s – in deze workshop komen diverse tekstsoorten aan bod.

schrijven voor haastige lezersWat leert u?

In de workshop Schrijven voor snelle lezers leert u wie de snelle lezer is, welke strategieën hij gebruikt en hoe u uw teksten aanpast aan deze lezer. Kortom: u leert hoe u teksten schrijft die gelezen worden. Vaste onderdelen van de workshop zijn:

 • kennismaken met de nieuwe lezer : wie is hij en hoe leest hij?
 • schrijven vanuit  ‘Please don’t make me think’ en ‘What’s in it for me?’
 • uw tekst als piramide
 • pakkende koppen
 • korte tekstblokken
 • overzichtelijke lay-out
 • korte zinnen
 • begrijpelijk taalgebruik

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

We organiseren regelmatig trainingen Schrijven voor snelle lezers. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. De training staat gepland op:

 • dinsdag 15 februari 2022
 • woensdag 1 juni 2022
 • dinsdag 22 november 2022

Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via info@hvds.nl, 035 623 77 85, of door u in te schrijven via onderstaand formulier. Bij Eventuele opmerkingen kunt u dan aangeven welke dag en/of maand u goed uitkomt.

De training vindt plaats bij ons in Weesp of via Zoom. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Schrijven voor snelle lezers
 • DD slash MM slash JJJJ

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training Schrijven voor haastige lezers wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à la cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à la carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over de training Schrijven voor haastige lezers? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl