Functioneringsgesprekken voeren

Technieken om goede functioneringsgesprekken te voeren.

Een belangrijk kenmerk van functioneringsgesprekken is dat leidinggevende en medewerker een gelijkwaardig aandeel hebben. Goede functioneringsgesprekken leveren voor beide partijen veel op. De kunst voor u als leidinggevende is iedere medewerker persoonlijk aan te spreken. Allereerst op zijn sterke kanten en zich verder te kunnen en willen ontwikkelen. Daarnaast wilt u uw medewerkers positief en loyaal aan hun werk ‘binden’, zodat hij of zij zelf initiatieven neemt om te verbeteren. Wij verzorgen deze training zowel offline als online.

Voor wie?

De training is voor iedereen die als leidinggevende functioneringsgesprekken moet voeren. In het bijzonder denken we daarbij aan:

 • PR-medewerkers
 • teamleiders
 • afdelingsmanagers
 • zelfstandig ondernemers met een of meer mensen in dienst

Wat leert u?_DSC4921

In deze praktische workshop brengen we in kaart aan welke voorwaarden een goede voorbereiding moet voldoen. Deze voorbereiding vormt de basis voor een goed functioneringsgesprek. Belangrijk is dat voor beide partijen duidelijk is wat het doel is van het gesprek. En dat er spelregels zijn waaraan beiden partijen zich houden. We oefenen met lastige situaties in de praktijk en onderzoeken welke gesprekstechnieken u verder kunt ontwikkelen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • verschillende doelen van het functioneringsgesprek
 • hoe u het gesprek goed kunt opbouwen
 • hoe u gelijkwaardig en open kunt communiceren
 • goed om kunt gaan met weerstand
 • de spelregels van een goed functioneringsgesprek

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een specifieke praktijksituatie aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.