Gesprekstechnieken in de zorg

Hoe voer je gesprekken op een juiste manier?

In uw dagelijkse werk zult u regelmatig gesprekken moeten voeren. Met patiënten, met zorgverleners, met collega’s, noem maar op. En ieder gesprek dat u voert is weer anders, nooit is het voorspelbaar. Moeilijke gesprekken met patiënten, luchtige gesprekken met collega’s, stroeve gesprekken met vertegenwoordigers, het kan zijn dat u op één dag met alle drie te maken hebt. Een ding blijft daarbij hetzelfde; u bent de constante factor in die gesprekken. Hoe zorgt u ervoor dat uw verbale én non-verbale communicatie goed afstemt op uw gesprek? U leert het in de training Gesprekstechnieken in de zorg.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt en graag mondeling communicatief vaardig(er) wil worden.

Inhoud en aanpak

In de training Gesprekstechnieken in de zorg, maakt u kennis met principes die als richtlijn kunnen dienen om uw houding in een willekeurig gesprek te bepalen. Ook ontdekt u hoe u zelf overkomt in een gesprek en wat dat voor effect heeft.

U leert onder andere meer over:

  • verantwoordelijkheid nemen voor het gesprek
  • doelen afspreken en afspraken maken
  • ruimte geven aan de ander
  • contact maken

We oefenen in deze training met een acteur, die situaties waar u veel mee te maken hebt, nabootst. . Door in de praktijk te oefenen met diverse gesprekstechnieken en -strategieën, stoomt u zichzelf klaar voor gesprekken die u op de werkvloer moet voeren.

Datum en locatie

We verzorgen deze training op vrijdag 22 februari en vrijdag 21 juni van 10.00 – 15.30 uur. U bent welkom bij ons in Weesp.

Kosten

De training kost € 485,- per persoon. Over deze prijs berekenen we geen btw!

Inschrijfformulier trainingen

  • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Gesprekstechnieken in de zorg

Wilt u eerst meer informatie ontvangen of hebt u een vraag? Stuur ons dan een mailtje via info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785.

Neemt u ook eens een kijkje op onze projectpagina voor eerdere projecten in de zorg.

Onze andere trainingen speciaal voor de zorg vindt u hier.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl