Home » Communicatietrainingen op maat » Trainingen speciaal voor de zorg » Objectief rapporteren in de zorg

Objectief rapporteren in de zorg

Korte, bondige en goed SMART geformuleerde rapportages leren schrijven

Rapporteren is een belangrijk communicatiemiddel in de zorg. Na elke dienst, shift of cliëntbezoek legt de zorgprofessional o.a. observaties, afspraken, evaluaties en doelen vast. Deze rapportages moeten kort en bondig zijn, en vaak ook SMART geformuleerd. Verder is het belangrijk dat de rapportages in begrijpelijke taal geschreven zijn, aangezien steeds meer patiënten, cliënten, hun ouders en gezinsleden meelezen. In de training Objectief rapporteren in de zorg leert u rapportages te schrijven die zowel functioneel zijn voor uw collega’s als begrijpelijk en respectvol voor de patiënt of cliënt. Wij verzorgen deze training zowel fysiek als online.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor alle zorg- en welzijnsprofessionals die verslagen maken of rapporteren in (elektronische) patiënt- of cliëntdossiers, behandelplannen, gezinsplannen, voortgangsrapportages, zorgleefplannen, dagrapportages, contactdossiers enzovoorts.

Wat leert u?

U leert objectieve, begrijpelijke en bondige rapportages schrijven die zowel voor uw collega’s als meelezende patiënten en cliënten functioneel zijn. Verder leert u het schrijven efficiënt aan te pakken, zodat dit niet onnodig veel tijd in beslag neemt.

objectief rapporteren in de zorg

Programma

 • doelgroepprofiel opstellen: wie leest uw teksten en met welk doel?
 • een efficiënte aanpak van uw schrijftaak
 • hoofd- en bijzaken scheiden: wat kan weg en wat móet erin?
 • structureren volgens de piramide: belangrijkste eerst
 • effectief onderbouwen van besluiten of interventies
 • heldere tekstblokken schrijven
 • kernachtig, objectief en SMART formuleren
 • schrijven in ‘gewonemensentaal’

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven rapportage ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over Objectief rapporteren in de zorg? Hier alvast wat tips.

Op dit moment staat er geen training gepland.

Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via info@hvds.nl, of door u in te schrijven via onderstaand formulier. Bij Eventuele opmerkingen kunt u dan aangeven welke dag of maand u goed uitkomt.

De training vindt plaats bij ons in Weesp en duurt van 9.30 – 16.30 uur. De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Voor al onze andere geplande trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Objectief rapporteren in de zorg

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! Wij verzorgen deze training zowel fysiek als online. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. We noemen dit à-la-cartetrainingen: u stelt hierbij zelf uw menu samen bestaande uit verschillende onderwerpen. Lees hier meer over het à-la-carteconcept.

U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl