Home » Communicatietrainingen op maat » Trainingsagenda » Gezonde taal: B1 in de zorg

Gezonde taal: B1 in de zorg

Leer schrijven in gezonde taal!

Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen willen hun teksten geschreven hebben op B1-niveau: begrijpelijk Nederlands dus. Patiënten begrijpen namelijk vaak simpelweg niet wat hun via brieven en e-mails verteld wordt. Dat schrijven op B1-niveau blijkt in de praktijk heel wat makkelijker gezegd dan gedaan. We helpen u daarom graag een handje met de training Gezonde taal: B1 in de zorg.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor communicatiemedewerkers en marketingprofessionals in de zorg en iedereen die direct met patiënten communiceert.

Wat leert u?

In deze training leert u hoe u een tekst schrijft die patiënten snel en prettig kunnen lezen. Als u op B1-niveau schrijft, is uw tekst logisch opgebouwd, kernachtig geschreven en geformuleerd zonder overbodige informatie. 95% van uw lezers begrijpt dan wat u schrijft.

U leert onder andere:

  • wat B1-schrijven precies is
  • hoe u uw tekst kunt afstemmen op het niveau van de patiënt
  • welke woorden u wel en welke u beter niet kunt gebruiken
  • hoe lang uw zinnen mogen zijn
  • wat een goede B1-zinsstructuur is
  • hoe u moeilijke inhoud op een heldere manier overbrengt

Verder leert u uw eigen teksten kritisch te beoordelen, zodat u de regels voor B1-schrijven ook in uw eigen praktijk kunt toepassen.

Gratis nazorg

Mocht u na de training nog vragen hebben of vastlopen met teksten die u schrijft, dan kunt u ook dan onze trainers nog gratis om advies vragen. Nazorg is volgens ons namelijk onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

We organiseren de training Gezonde taal: B1 in de zorg bij ons op kantoor in Weesp. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. De training staat gepland op maandag 23 maart en duurt van 9.30 – 16.30 uur.

De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief een lunch en de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training Gezonde taal: B1 in de zorg op maandag 23 maart, kunt u zich via onderstaand formulier inschrijven. Voor al onze andere trainingen in Weesp, kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Wilt u deze training organiseren binnen uw organisatie? Dat kan! We komen graag bij u langs om de training incompany te verzorgen. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training of hebt u andere vragen over de trainingen die we aanbieden of wilt u graag dat een van onze trainers bij u langs komt voor een persoonlijk opleidingsadvies? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 – 623 77 85.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl