Home » Communicatietrainingen op maat » Trainingsagenda » Goede webteksten in de zorg

Goede webteksten in de zorg

In deze training staat het schrijven van tekst voor zorgsites centraal.

Bezoekers van uw website zijn op zoek naar informatie. Het is dan belangrijk dat zij die informatie snel vinden én dat de informatie duidelijk en helder is geschreven. Beeldschermteksten worden anders gelezen dan papieren teksten. Hou daar rekening mee als u schrijft voor beeldschermmedia. Bovendien vertonen beeldschermlezers ander gedrag dan gewone lezers. Ook daar leert u in deze training op inspelen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor communicatiemedewerkers, PR-medewerkers en marketingmanagers in de zorg die op verschillende niveaus hun beeldschermteksten beter willen structuren en formuleren. Ook als u voor het intranet of internet van een zorginstelling schrijft behoort u tot de doelgroep.

Wat leert u?

U krijgt in de training Goede webteksten voor zorgsites inzicht in goede en slechte teksten. Er is veel aandacht voor de eisen die bezoekers stellen aan beeldschermteksten. Andere programmaonderdelen zijn:

 • procesmatig webteksten schrijven
 • schrijven voor uw doelgroep (patiënt of collega)
 • rekening houden met SEO (zoekmachineoptimalisatie)
 • omzetten van papier naar beeldscherm
 • tekstmodellen voor internet- en intranetteksten
 • structuuraanduiders voor de bezoeker
 • omgaan met links
 • genres op intranet en internet

Gratis nazorg

Mocht u na de training nog vragen hebben of vastlopen met teksten die u schrijft, dan kunt u ook dan onze trainers nog gratis om advies vragen. Nazorg is volgens ons namelijk onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Vanwege het coronavirus kunt u deze training tijdelijk alleen online bij ons volgen. 

Iedereen kan zich voor deze training inschrijven. De training staat gepland op dinsdag 1 september en duurt in de online variant 3 uur. De spreiding van die 3 uur en de cursustijden zijn in overleg. Neem daarvoor contact met ons op via 035 623 77 85 of info@hvds.nl.

De kosten bedragen € 485,- per persoon. Dit bedrag is inclusief de voorbereidingstijd van de trainer. Over de prijs bereken we geen btw!

Als u interesse hebt in de training Goede webteksten in de zorg op woensdag 13 mei, kunt u zich via onderstaand formulier inschrijven. Voor al onze andere geplande online trainingen kunt u terecht in onze trainingsagenda.

Komt de geplande datum niet uit? Laat ons dat dan even weten via info@hvds.nl. Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum en/of bekijken we de verdere mogelijkheden.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Goede webteksten in de zorg

Vanwege het coronavirus kunt u deze training tijdelijk alleen online bij ons volgen. 

Onze incompanytrainingen zijn dus even niet letterlijk incompany, maar neem gerust contact met ons op om te horen hoe we de training online voor uw organisatie kunnen inrichten. Dat kan via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

U kunt ook een offerte aanvragen via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Vanwege het coronavirus kunt u deze training tijdelijk alleen online bij ons volgen.

Als u graag een persoonlijke training wilt, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De training stemmen we dan helemaal op uw wensen en leerpunten af. U kunt voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons opnemen via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Een offerte aanvragen kan ook:

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training of hebt u andere vragen over de trainingen die we aanbieden of wilt u graag dat een van onze trainers bij u langs komt voor een persoonlijk opleidingsadvies? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 – 623 77 85.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl