Krachtige columns schrijven

Leer in 1 dag een column schrijven die prikkelt en overtuigt!

Een column is een van de lastigste teksten om te schrijven. In beperkte ruimte (gemiddeld 500 woorden) moet u de aandacht van de lezer trekken en wilt u ook graag uw standpunt overdragen. In onze workshop Krachtige columns schrijven leert u met concrete tips en trucs creatief overtuigen.

Voor wie?Schrijven

Of u nu als CEO in het bedrijfsblad schrijft, als politicus gevraagd bent voor een krant of als webcolumnist de bedrijfswebsite opsiert, onze workshop is voor iedereen die regelmatig columns schrijft en zich daarin verder wil bekwamen.

Wat leert u in de training?

Tijdens de workshop leert u alle kenmerken van een goede column kennen en toepassen. U werkt tijdens de dag aan uw eigen column. Zo beginnen we met een goede lead. Is de eerste zin van uw column goed, dan leest de lezer de tweede. Als die zin aantrekkelijk is, hebt u de lezer te pakken. Natuurlijk komen creatief verrassen en schrijven ook aan bod.

Programmaonderdelen van deze workshop zijn:

 • verrassen en verleiden van de lezer
 • spelen met originele argumenten
 • creatief schrijven
 • originele inzet van stijlfiguren
 • uw tegenstander humoristisch onderuit halen

Uit het programma…

In de training werkt u aan een eigen column met creatieve technieken, bijvoorbeeld de woordenoefening. U schrijft aan een column over uw beleid of visie, terwijl u van de trainer steeds creatieve woorden krijgt.

Met de woorden maakt u van uw tekst iets origineels. Pas maar eens een ‘ijsbeer’ in een beleidscolumn over het rookbeleid van de regering. Of wat moet u met ‘een hark’ als u schrijft over het nieuwe beleidsplan?

Voor veel deelnemers betekent deze oefening een totaal andere manier van schrijven. Een deelnemer na afloop: ‘Ik had dit zelf nooit bedacht, maar vanaf nu ga ik al mijn columns zo aanpakken. Wat een verfrissing!’

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Incompany en persoonlijke coaching

Deze cursus kunnen wij incompany of als persoonlijke coaching voor u organiseren. De data en locatie bepalen we dan in overleg met u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen (info@hvds.nl of 035 6237785).

Open training

U kunt Krachtige columns schrijven ook volgen als eendaagse workshop op:

 • maandag 18 maart 2019
 • donderdag 27 juni 2019

Een workshop duurt van 10.00 uur tot 15.30 uur en vindt plaats in Weesp.

Open training

De eendaagse workshop Krachtige columns schrijven kost € 485,- per persoon. Over de prijs berekenen we geen btw!

Incompany en persoonlijke coaching

De kosten voor een incompanytraining of persoonlijke coaching Krachtige columns schrijven zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op (035 6237785 of info@hvds.nl).

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Als u interesse hebt in de open training Krachtige columns schrijven, schrijf u dan in via onderstaand formulier.

De geplande data zijn:

 • maandag 18 maart 2019
 • donderdag 27 juni 2019

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:Krachtige columns schrijven

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl