Ontwerpen en schrijven van gebruikersdocumentatie

Heldere handleidingen en gebruikersdocumentatie: duidelijke instructies

Een training met concrete en tijdbesparende adviezen en tips:

  • Hoe structureert u een gebruikersvriendelijke handleiding?
  • Hoe combineert u een papieren met een online handleiding?
  • Welke tekstuele en visuele bouwstenen past u toe?

Voor wie?Vergaderen

De training is bestemd voor medewerkers die betrokken zijn bij de vervaardiging van gebruikersdocumentatie en bij de ondersteuning van gebruikers in bredere zin:

  • ontwerpers en beheerders van soft- en hardware
  • technisch schrijvers
  • helpdeskmedewerkers
  • opleiders

Wat leert u?

Via een systematische methode doorloopt u tijdens de training alle fasen van het ontwerpproces voor gebruikersdocumentatie: vanaf de oriƫntatie op de gebruiker tot het daadwerkelijk schrijven van de instructies. De training is erg praktisch van opzet; er wordt veel geoefend met cases en, indien mogelijk, met eigen materiaal van de cursisten.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over het ontwerpen en schrijven van gebruikersdocumentatie? Hier alvast wat tips.

Incompany en persoonlijke coaching

Deze cursus kunnen wij incompany of als persoonlijke coaching voor u organiseren. De data en locatie bepalen we dan in overleg met u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen (info@hvds.nl of 035 6237785).

Incompany en persoonlijke coaching

De kosten voor een incompanytraining of persoonlijke coaching zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op (035 6237785 of info@hvds.nl).

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl