Overtuigend schrijven

Overtuigend schrijven: adviezen die opgevolgd worden!

Wat maakt een tekst overtuigend? Waarom kan het ene advies op algehele instemming rekenen en wordt het andere unaniem verworpen? De overtuigingskracht van een tekst zit in aantrekkelijke formuleringen, een aansprekende vormgeving én in goed gekozen argumenten. Bovendien: een schrijver die gelooft in zijn eigen verhaal, schrijft per definitie overtuigender.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die wel eens een overtuigende tekst moet schrijven: van advies of motivatietekst tot beleidsrapport.

Wat leert u?

In de training leert u hoe u het schrijven van een overtuigende tekst het beste aan kunt pakken. Welke zaken zijn daarbij van belang? Waar begint het schrijven van een goed betoog en wanneer bent u klaar? Wat zijn uw sterkste argumenten en hoe kunt u die het beste plaatsen? Wat hebt u aan een argumentatiestructuur bij het vormgeven van uw tekst? Het resultaat: een win-wintekst.

Na de training kunt u:Overtuigend schrijven

  • Bouwstenen van overtuiging strategisch inzetten
  • De juiste argumenten kiezen
  • Krachtig formuleren
  • Zelfverzekerd overtuigend schrijven
  • Retorische trucs benutten

Uit het programma
Een eigen betoog of advies staat tijdens deze training centraal. U bouwt deze tekst op volgens een argumentatiestructuur. Met deze techniek zorgt u voor een helder en overtuigend verhaal. De trainer geeft u op deze tekst feedback. Zo weet u precies hoe u uw verhaal nog overtuigender maakt.

Ook oefent u met medecursisten om de techniek van een argumentatiestructuur helemaal onder de knie te krijgen. U analyseert tekstfragmenten, maakt zelf structuren en beoordeelt die van anderen. Op die manier kunt u na de training de techniek meteen gebruiken.

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Meer weten over overtuigend schrijven? Hier alvast wat tips.

 

Incompany en persoonlijke coaching

Deze cursus kunnen wij incompany of als persoonlijke coaching voor u organiseren. De data en locatie bepalen we dan in overleg met u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen (info@hvds.nl of 035 6237785).

Incompany en persoonlijke coaching

De kosten voor een incompanytraining of persoonlijke coaching zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op (035 6237785 of info@hvds.nl).

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl