Schrijven voor haastige lezers

Zo zorgt u dat een haastige lezer uw tekst leest

De ‘nieuwe lezer’ heeft haast, is ongeduldig en leest alleen het hoognodige. De nieuwe lezer leest van beeldscherm of tablet en is een online scanner. In deze workshop leert u hoe u uw teksten scanbaar maakt, hoe u de haastige lezer bedient en hoe u de lezer triggert uw hele tekst te lezen. We gaan uit van de technieken van speedreading en zetten die om naar tips voor het schrijven. Na deze training schrijft u teksten die daadwerkelijk gelezen worden.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen die het idee heeft dat zijn of haar teksten niet goed genoeg gelezen worden. Voor iedereen die wil weten hoe de nieuwe lezer leest en hoe je daar op inspringt. Het maakt niet uit of u lange of korte teksten schrijft – webteksten, rapporten, brieven, memo’s – in deze workshop komen diverse tekstsoorten aan bod.

Wat leert u?

Schrijftrainingen

In deze workshop leert u wie de ‘nieuwe lezer’ is, welke strategieën hij gebruikt en hoe u uw teksten aanpast aan deze lezer. Kortom: u leert hoe u teksten schrijft die gelezen worden. Vaste onderdelen van de workshop zijn:

  • kennismaken met de nieuwe lezer : wie is hij en hoe leest hij?
  • schrijven vanuit  ‘Please don’t make me think’ en ‘What’s in it for me?’
  • uw tekst als piramide
  • pakkende koppen
  • korte tekstblokken
  • overzichtelijke lay-out
  • korte zinnen
  • begrijpelijk taalgebruik

Cursusmateriaal

Naast een set hand-outs ontvangt u bij deze workshop het boek Schrijven voor lezers van Erik van der Spek (winkelwaarde €24,95).

Gratis nazorg

Ook na afloop van de training kunt u natuurlijk nog een beroep op ons doen. U kunt onze trainers altijd benaderen met vragen of bijvoorbeeld een zelfgeschreven tekst ter screening aan hen voorleggen. Gratis. Want nazorg is volgens ons onlosmakelijk verbonden met de training zelf.

Incompany en persoonlijke coaching

Deze cursus kunnen wij incompany of als persoonlijke coaching voor u organiseren. De data en locatie bepalen we dan in overleg met u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen (info@hvds.nl of 035 6237785).

Incompany en persoonlijke coaching

De kosten voor een incompanytraining of persoonlijke coaching zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op (035 6237785 of info@hvds.nl).

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

  • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij u langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl