Home » Cursussen » Microlearnings Schrijven met zorg

Microlearnings Schrijven met zorg

Schrijven zonder zorgen, voor de zorgprofessional van morgen

Waarom Schrijven met Zorg?

Steeds meer zorgaanbieders richten zich de laatste jaren serieus op een nieuwe lezersgroep van hun dossiers en rapportages: patiënten en cliënten. Deze ‘nieuwe lezers’ stellen hele andere eisen aan de rapportageteksten dan collega’s. Lag de focus voorheen voornamelijk op kort en bondig rapporteren, nu worden begrijpelijkheid en objectiviteit van de informatie nóg belangrijker. En dat zorgt voor een extra uitdaging voor de professional. HVdS biedt daarom zorg- en welzijnsprofessionals de microlearning en het webinar Schrijven met zorg gratis aan.

Wat leer je?

Je krijgt praktische tips over:

  • wat je over je lezer moet weten voordat je kunt beginnen met schrijven;
  • welke informatie je wel en niet moet opnemen in je tekst;
  • heldere structuren aanbrengen in je tekst;
  • zinnen objectief en helder formuleren;
  • hoe je je tekst het best kunt checken.

Hoe lang duurt de training?

De training bestaat uit 5 korte leermomenten van elk 5 minuten. Vanaf 23 juli krijg je elke week toegang tot een nieuwe microlearning. Op vakantie? Geen probleem! De microlearnings blijven nog tot het webinar online staan. Je bepaalt zelf hoe je deze in je schema past: elke week één of allemaal tegelijk. Het kan allebei!

Programma: van 23 juli tot en met 27 augustus

1. 23 juli: Kruip in de huid van je lezer

2. 30 juli: Wat móet erin en wat mag eruit?

3. 6 augustus: Bouw piramides voor een heldere structuur

4. 13 augustus: Hoe schrijf je objectieve, heldere zinnen?

5. 20 augustus: Doe de check!

Jouw vragen aan bod tijdens het webinar

Het webinar willen we laten aansluiten bij vragen die jij hebt. We horen daarom graag van je waar je nog tegenaan loopt of op welke vragen je graag een antwoord zou willen. Onder elke microlearning-video vind je een linkje waarmee je je vraag voor het webinar kunt doorgeven. Vul je vraag daar in en we behandelen ‘m tijdens het webinar! Op 27 augustus om 15.00 uur kun je meedoen aan het webinar Schrijven met Zorg. Nog niet ingeschreven? Dat kan hier.

Smaakt dit naar meer?

Wil je meer weten? Bekijk dan ons trainingsaanbod voor zorg en welzijn. We denken graag met u mee over een traject dat past bij uw organisatie.

Trainer:

User Avatar Anne van Blanken

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl