Home » E-Learning en Blended learning » e-learning Schrijven voor internet en intranet

e-learning Schrijven voor internet en intranet

Pakkende, bondige en vooral leuke webteksten leren schrijven? Volg dan nu de online training van Willem Hendrikx. Of geef uw medewerkers de voordelen van een blended learning aanpak; hierin combineren wij de voordelen van e-learning met die van groepsbijeenkomsten.

Schrijven voor internet en intranet is een uitvoerige online training voor iedereen die meer uit zijn webteksten of social media wil halen. Met als uitgangspunt dat het schrijven van een goede webtekst niet moeilijk is, bevat de training een minimum aan technische en een maximum aan praktische informatie.

Voor wie?

De e-learning is bestemd voor iedereen die sneller en beter wil leren schrijven voor online media. De training is zowel geschikt voor schrijvers met ervaring, zij zullen sommige modules sneller kunnen doorlopen, als beginnende webschrijvers.

Inhoud van de e-learning

In deze e-learning leert u om:

 • Uw webtekst aan te passen aan doel, doelgroep en randvoorwaarden
 • Een webtekst goed te structureren
 • Een webtekst te voorzien van een goede kop en een goede lead (inleiding)
 • Een webtekst adequaat in te delen in alinea’s
 • Een schrijfstijl toe te passen, die past bij het web en bij het doel en de doelgroep van de tekst.

  plaatje schrijven voor internet

Webschrijven leer je maar op één manier, door het te doen en door veel te oefenen. Juist daarom biedt deze interactie online training maximaal ruimte om ook zelf aan de slag te gaan. De training Schrijven voor internet en intranet is een complete online training in het schrijven van goede webteksten. De training is gebaseerd op het boek Schrijven voor het beeldscherm (Sdu, 6e druk) van Willem Hendrikx en op zijn jarenlange ervaring als trainer en adviseur bij bedrijven, non-profit organisaties en de overheid.

Meer informatie

Complete inhoud van de e-learning.

Blended learning: incompany en persoonlijke coaching

Combineer classroom met e-learning, voeg daar nog een snufje social learning en bilaterale contacten (mail, telefoon, Skype, Twitter) tussen trainer en cursist aan toe en de resultaten zijn verbluffend.

Vaardigheidstrainingen

Vooral bij vaardigheidstrainingen (schrijven, spreken, argumenteren, talen, etc.) heeft de blended-learningaanpak een belangrijk  voordeel: meer tijd om te oefenen, terwijl er tegelijkertijd ook voldoende motivatie bij de cursisten aanwezig blijft om dit te doen. Waar voorheen bij classroomtrainingen het rendement van het geleerde na de training een steile curve naar beneden liet zien, is het rendement bij blended trainingen echter verbluffend: meer gelegenheid om te oefenen, om daar feedback op te krijgen en om daar met elkaar van te leren.

Voordelen

De voordelen van blended learning op een rijtje:

 • meer mogelijkheden om te oefenen
 • meer contactmomenten
 • meer individuele aandacht
 • meer interactie
 • meer feedback
 • meer motivatie
 • meer vrijheid
 • minder tijdsbeslag
 • minder kosten
 • minder planningsperikelen.

Mogelijkheden en meer informatie

Deze cursus kunnen wij incompany of als persoonlijke coaching voor u organiseren. De data en locatie bepalen we dan in overleg met u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen (info@hvds.nl of 035 6237785).

U volgt deze workshop blended, als combinatie van een e-learning met een workshop!

 • Dat betekent dat u voorafgaand aan de workshop de e-learning volgt, op een moment dat het u uitkomt. Zo leert u meer over de theorie en gaat u met oefeningen praktisch aan de slag.
 • Uiterlijk één week voor de workshop stuurt u ons een voorbeeldtekst.
 • Vervolgens volgt u een workshop bij ons in Weesp waar u het geleerde in praktijk brengt en direct feedback krijgt van de trainer. Ook gaan we hier dieper in op de theorie.

De datum van de workshop bepalen we in overleg met u.

De workshop duurt van 10:00 uur tot 12:00 uur of van 14.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats in Weesp.

Inschrijven

Als u interesse hebt in de workshop Schrijven voor internet en intranet, schrijf u dan in via onderstaand formulier.

Inschrijfformulier trainingen

 • Ik wil mij graag inschrijven voor de volgende training:e-learning Schrijven voor internet en intranet

Blended learning en blended-coachingstrajecten

In onze Academy kunt u zich direct inschrijven voor deze e-learning.

De kosten voor een blended-learningtraining of persoonlijke coaching zijn afhankelijk van uw wensen, de opzet van de training en het aantal deelnemers. Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op (035 6237785 of info@hvds.nl).

Of vraag direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

 • Ik wil graag een offerte ontvangen.

Wilt u meer weten over deze training als e-learning of de mogelijkheden voor blended learning? Stuur dan een mailtje naar info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op: 035 6237785. Ook komen onze trainers graag bij uw organisatie langs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contact

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl