Werkbeschrijvingen en handboeken

Wet- en regelgeving schrijft steeds vaker voor dat u uw werkprocessen volgens bepaalde voorschriften vastlegt. U doet dit met werkbeschrijvingen of handboeken.

Werkbeschrijvingen

Het is niet alleen van belang dat u vastlegt dát bepaalde werkzaamheden verricht moeten worden, bijvoorbeeld het afhandelen van een klacht of het uitvoeren van onderhoud. Het is minstens zo belangrijk dat u ervoor zorgt dat dit op een en dezelfde manier gebeurt. En dat kan alleen als u een set van goede werkbeschrijvingen hebt.

Bij het maken van werkbeschrijvingen of werkinstructies komt heel wat kijken. Er zijn vaak niet alleen taakbeschrijvingen en richtlijnen nodig, maar ook formulieren, checklists en flowcharts. Wij maken werkbeschrijvingen waarin in een oogopslag duidelijk is wat er moet gebeuren om een bepaalde taak uit te voeren, in welke volgorde en wie de taak moet uitvoeren.

Handboeken

Veel organisaties hebben een of meer handboeken. Organisatiehandboeken bevatten de regels en werkwijze die gelden in uw organisatie. Daarnaast er zijn ook producthandboeken, die zich richten op de eigenschappen, regelgeving en het gebruik van een bepaald product.

Omdat een handboek bindende regels bevat, moet het duidelijk geschreven en goed doorzoekbaar zijn. Er mag geen ruimte zijn voor verschillende interpretaties. Wij helpen u uw handboeken te structureren, te schrijven of te redigeren. Wij zorgen ervoor dat uw handboek voldoet aan alle relevante eisen.

Werkbeschrijvingen en handboeken

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.