Home » 30 jaar Hendrikx Van der Spek
Communicatie20 | 06 | 2017 | door: Erik van der Spek

30 jaar Hendrikx Van der Spek

Begin juni vierde ons bureau haar 30-jarige bestaan in Rome. Normaal gesproken schrijven we niet graag over onszelf, maar dit keer maken we een uitzondering. Omdat we daarmee ook iets zeggen over 30 jaar communicatie. 

30 jaar, je zegt het zo gemakkelijk.  Maar in 1987 was de Muur nog niet gevallen, zetelde Ronald Reagan nog in het Witte Huis en Margaret Thatcher op Downing Street nr. 10. De Sovjet-Unie was nog niet uiteengevallen en werd geleid door Michael Gorbatsjov. 1987 was ook het jaar van het ongeluk met de Herald of Free Enterprise (193 doden). 19 oktober 1987 was Zwarte Maandag, een beurskrach zorgde wereldwijd voor een koersdaling van 20% – de grootse ooit. En om positief af te sluiten: Ajax won de Europa Cup voor Bekerwinnaars door in de finale Lokomotiv Leipzig met 1-0 te verslaan (doelpunt van Marco van Basten).

De oprichters, Erik van der Spek en Willem Hendrikx, voor de Sint-Pieter

Floppydisks

Hendrikx Van der Spek  was 30 jaar geleden een van de eerste bureaus die zich richtten op tekstredactie én training. Trainingsbureaus waren er wel, maar een tekstbureau was een novum; we moesten soms bij klanten uitleggen wat we precies deden. Maar ook in de communicatie was 1987 een stap terug naar een voorbije eeuw. Internet bestond nog niet, maar IBM lanceerde wel de PS/2 personal computer. Computers waren groot, log, konden nog niet een tiende van wat een telefoon nu kan, werkten met floppy’s en stuurden een matrixprinter aan. Mobiele communicatie moest nog worden uitgevonden, mail speelde geen rol van betekenis.

Jezelf blijven

Het gekke is dat er in die 30 jaar heel veel is veranderd, maar nog meer hetzelfde is gebleven. Natuurlijk is internet nu voor elk bureau de spil van het werkproces en natuurlijk maken we nu mobiele websites en e-learning voor klanten. Maar de kern is onveranderd. Goed luisteren naar klanten, een relatie opbouwen, proberen een oplossing te bedenken voordat de klant de vraag heeft geformuleerd. De techniek heeft een revolutie doorgemaakt, maar de manier van denken is hetzelfde gebleven. Daarom zijn we blij dat ook ons bureau zichzelf is gebleven: zonder veel poeha goede teksten, trainingen en adviezen afleveren waar onze klanten wat aan hebben.

Wie jarig is moet trakteren. Daar komen we snel op terug. In september beginnen onze nazomerworkshops en die zijn, in de geest van ons 30 jarig bestaan, geheel gratis!

20 | 06 | 2017 | door: Erik van der Spek
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.