Home » Erik van der Spek aan de slag als lector bij de Universiteit van Utrecht
Communicatie28 | 02 | 2016 | door: Ave Luth

Erik van der Spek aan de slag als lector bij de Universiteit van Utrecht

Erik van der Spek, onze manager teksten en communicatieadvies, heeft er een nieuwe functie bij. Hij is vanaf begin dit jaar lector aan de Universiteit van Utrecht bij de masteropleiding Communicatie en Organisatie. Deze opleiding investeert de laatste tijd veel in studenten op weg naar de arbeidsmarkt. Zo is er sinds september 2015 een afdeling Career Services, die studenten ondersteunt bij het vinden van een baan. De aanstelling van Erik van der Spek past goed binnen die nieuwe ontwikkeling. Hij moet ervoor zorgen dat er meer praktijk in de opleiding komt. Hoe gaat hij dat doen?

Brug tussen onderzoek en praktijk
Erik hoopt een brug te kunnen slaan tussen de academische wereld en het communicatiewerkveld door workshops te verzorgen met kennis vanuit zijn eigen werk. Hendrikx Van der Spek geeft advies, verbetert teksten en geeft trainingen. Dat zijn allemaal vaardigheden die heel relevant zijn voor studenten van de opleiding Communicatie en Organisatie die straks een baan moeten zoeken.

Van adviseren tot creatief schrijven
Erik zal elke maand een workshop geven en begint met een workshop Adviseren. In deze praktisch ingerichte workshop laat hij de studenten een rollenspel spelen, waarbij ze adviesgesprekken moeten voeren alsof ze echt klant van elkaar zijn. Workshops die voor de komende maanden verder op de planning staan zijn onder andere Creatief Schrijven, Schrijven voor het Beeldscherm en een workshop waarin de studenten een communicatieplan leren maken. Dat is een vaardigheid die ze nodig zullen hebben in hun toekomstige baan, maar die nu nog geen logische plaats binnen het programma van de opleiding heeft.

Een academische en tegelijk praktische opleiding
De master Communicatie en Organisatie is sterk op onderzoek gericht. De meeste vakken hebben een academische oriëntatie en de studenten doen veel onderzoek. Erik gaat zich vooral richten op de toepassing van de theorie. Hoewel het een academische master blijft en geen beroepsopleiding, komt er meer ruimte voor de praktijk. De workshops staan nu nog naast het programma, maar Erik heeft de hoop dat ze straks een natuurlijke plaats krijgen in het curriculum en dat de opleiding als geheel praktischer wordt. Zo krijgen studenten een realistischer beeld van de beroepspraktijk en kunnen ze goed voorbereid aan de slag na hun afstuderen.

In deze video legt Erik zelf uit wat hij precies gaat doen bij de Universiteit van Utrecht.

28 | 02 | 2016 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.