Home » Kijkje in de keuken #6: Trainer aan het woord
Blog23 | 07 | 2019 | door: Ave Luth

Kijkje in de keuken #6: Trainer aan het woord

Op de website van HVdS staat bij het profiel van trainer Henri Raven: ‘Henri verzorgt sinds 1996 zo’n beetje alle trainingen uit het aanbod van Hendrikx Van der Spek en doet dat nog steeds met enorm veel plezier.’ Wat is het dan precies dat hem na zoveel jaren nog steeds dat plezier geeft? Wat maakt een training tot een training die een voldaan gevoel geeft? In aanloop naar onze Trainingspicknick is trainer Henri aan het woord.

Henri Raven

Verbanden leggen

‘Natuurlijk heb ik bepaalde zaken die ik in een training absoluut wil behandelen. Een training Argumenteren zonder uitleg over standpunt-argumentrelaties kan natuurlijk niet. Maar nóg belangrijker vind ik het dat elke cursist antwoord krijgt op de specifieke vragen die bij hem of haar leven. Als dat toevallig een vraag is die over presenteren gaat of misschien zelfs een spellingvraag, dan vind ik dat je daar direct op in moet weten te spelen. Een tevreden cursist is niet alleen het mooiste wat er is; hij is ook het kenmerk van een goede training’, aldus Henri. ‘Daarom is het ook zo fijn om zoveel verschillende trainingen te verzorgen; dat geeft mij de mogelijkheden om ad hoc verbanden te leggen tijdens een training.’

 

Henri: ‘Een tevreden cursist is het mooiste wat er is!’

 

Van tijdens naar vooraf!

‘Die op het eerste gezicht vaak vreemde verbanden leg je dus tijdens een training. Dat gebeurt zo regelmatig, dat ik op een gegeven moment dacht: kun je die verbanden ook niet voorafgaand aan een training leggen? Met andere woorden: kun je de klant al niet voorafgaand aan de training “bizarre verbanden” laten leggen? Als hij én spelling én alinea-bouw én drogredenen én gesprekstechniek wil oefenen, waarom zou dat dan niet in één training kunnen? Het “één onderwerp per training-idee” wilden we loslaten en dat bracht ons op het idee van de trainingen à la carte. Met die aanpak hopen we op nóg tevredener klanten en cursisten en op nog meer plezier in het werk voor onszelf als trainers. Verandering van spijs doet immers eten.

Picknick mee en proef zelf!

Henri heeft erg veel vertrouwen in het nieuwe trainingsconcept: ‘Jazeker. Volgens mij worden trainingen zo nóg leuker, afwisselender én effectiever voor een cursist. Je behandelt immers alleen onderdelen waar de cursist trek in heeft. En als dát niet tot tevredenheid stemt, dan weet ik het ook niet meer. Tot slot zou ik dan ook willen zeggen: “twijfel je nog aan dit concept? Kom dan gratis voorproeven op 28 augustus bij onze Trainingspicknick en overtuig jezelf!” Ik ben er heilig van overtuigd dat we met dit trainingsconcept weer heel nieuwe paden inslaan en zo blijft ook mijn werk in de (verre) toekomst zeer afwisselend en weet ik zeker dat het plezier in mijn werk absoluut behouden blijft!’

23 | 07 | 2019 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.