Home » Knikdenker 1: Brenger.nl
Blog18 | 06 | 2018 | door: Ave Luth

Knikdenker 1: Brenger.nl

Onze trainer Maarten Welkers heeft samen met trainer en coach Tijm Corporaal een rubriek over praktische, mooie en innovatieve ideeën: Knikdenker. In deze rubriek beschrijven ze ideeën die tot stand zijn gekomen door een slimme denkknik. Elke maand plaatsen we hier zo’n Knikdenker. Vandaag de eerste!

In Nederland rijdt de helft van de bestelbusjes zonder lading rond. De bank of de tafel wordt afgeleverd en het busje rijdt leeg terug. Tel daarbij de personenauto’s op die een lege bagageruimte hebben en je hebt een enorme capaciteit aan vervoer. Die auto’s kunnen potentieel ontzettend veel spullen vervoeren. Denk bijvoorbeeld eens aan wat er op Marktplaats allemaal wordt aangeboden, dat is veel, iedere dag weer. Genoeg spullen om door Brenger.nl vervoerd te worden dus. Brenger brengt logistieke vraag en aanbod bij elkaar: een prachtig voorbeeld van Knikdenken.

Waar zit hier de knik?

Zoals zo vaak zit een goed idee in een samenloop van omstandigheden. Of in het geval van de bedenkers van Brenger, Derk van der Have en Wisse Koedam, in een telefoon die kwijt was. De zoekgeraakte telefoon werd weer gevonden en moest worden opgehaald, maar niemand had tijd. Derk en Wisse bedachten toen dat er toch vast wel iemand in de buurt moest zijn die de telefoon zou kunnen meenemen. Die mensen waren er ook, maar hoe vind je die? De slimme denkstap volgde: wij gaan deze mensen in contact brengen met de vervoervragers.brenger.nl

Brenger

Het platform is nog jong, maar nu al een succes. Een jaar na de lancering werken er 7 medewerkers, voeren ze al 150 opdrachten per week uit en besparen ze 270.000 kilo C02-uitstoot per jaar. Het platform verbetert zich natuurlijk nog steeds, want ook slimme ideeën moet je doorontwikkelen. Brenger garandeert nu dat je snel gebruik kunt maken van de vervoersdienst.

Innovaties komen vaak tot stand door anders tegen bestaande situaties aan te kijken. Juist door anders te denken kun je tot meer en betere oplossingen komen. Innovatief denken kun je leren. Wil je hier meer van weten? Kijk dan eens naar een van de trainingen die Maarten geeft, bijvoorbeeld Creatief Denken.

Tijm Corporaal & Maarten Welkers

18 | 06 | 2018 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.