Home » Trainer aan het woord: Maarten Welkers
Blog17 | 09 | 2019 | door: Ave Luth

Trainer aan het woord: Maarten Welkers

Maarten werkt als trainer Mondelinge vaardigheden. Centrale vragen in Maartens aanpak zijn  ‘Waar wilt u heen? En wat wilt u bereiken?’. Als de antwoorden op die vragen helder zijn, kijkt u vervolgens samen met hem naar uw mogelijkheden. In dit blog is Maarten aan het woord over zijn trainingen. Eerder waren Henri, Ave en Annelies al aan het woord.

Maarten Welkers

Het leukste vak ter wereld

Ik vind het vak van trainer een van de leukste ter wereld! Ik zie zoveel verschillende mensen. Ik geniet ervan om een manier te vinden waarop zij veel meer bereiken door net even wat anders te doen. Het zoeken naar de juiste opening is leuk. Die opening kun je alleen ontdekken als iemand het niet meer erg vindt om ‘fouten’ te maken. Als we dat bereiken tijdens een training, is er heel veel mogelijk.

De gouden tip van Maarten

Tijdens mijn trainingen merk ik dat veel mensen bezig zijn met ‘ hoe krijg ik de ander nou zover?’ of ‘ hoe zorg ik nou dat ik mijn doel bereik?’. Mijn gouden tip is: houd altijd twee dingen in de gaten in elk gesprek. Vertel aan je gesprekspartner wat je zelf graag wilt en vraag wat de ander wil. Daarmee kom je in bijna elk gesprek verder.

Echt succes komt later

Het mooiste resultaat voor mij is als deelnemers de sessie verlaten met een gevoel dat ze weer een stap verder zijn. Maar het echte resultaat komt pas later. Als ik de deelnemers later spreek bij een evaluatie of follow-up, vertellen ze over hun successen. Successen die ze vooraf vaak niet voor mogelijk hadden gehouden.

17 | 09 | 2019 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.