Home » Nieuw programma op VNG Belastingcongres: Hoe helder wilt u het hebben?
Nieuws21 | 03 | 2017 | door: Ave Luth

Nieuw programma op VNG Belastingcongres: Hoe helder wilt u het hebben?

Vandaag en morgen vindt in Papendal, onder de titel Transparantie, vertrouwelijkheid en meer, de jaarlijkse VNG-Belastingconferentie plaats. Ook Hendrikx Van der Spek is natuurlijk (voor de 11e maal!) weer present, met morgen tweemaal het totaal nieuwe programma: Hoe helder wilt u het hebben?

Jip en Janneke

Steeds meer bedrijven en organisaties willen communiceren op B1-niveau, door velen ook aangeduid als Jip-en-Janneketaal. De meeste overheidsinstellingen stellen dit zelfs als eis. Simpel schrijven, hoe moeilijk kan het zijn?  Nou, vaak blijkt dat makkelijk schrijven best moeilijk is. En dan: hoe transparant wilt u eigenlijk zijn? Zijn Jip en Janneke wat dat betreft echt de transparantie-iconen waarop we ons moeten richten; of toch niet? Leer alles over de zin en onzin van B1.

Laagopgeleiden

Schrijven op B1-niveau dwingt je na te denken over je taal en je doelgroep. We schrijven onbewust vaak voor gelijkgezinden, voor mensen met dezelfde achtergrond en opleiding. Maar hoe begrijpelijk zijn onze teksten voor laagopgeleiden? Voor mensen met een andere moedertaal dan het Nederlands? We staan er vaak niet bij stil. Maar schrijven op B1-niveau dwingt je dat wel te doen. Alleen al daardoor zorgt het voor gezondere teksten. Hoewel…slaat de transparantiedrift ook hier niet door? Nemen Jip en Janneke de overheid over?

Elfde keer

Op deze en vele andere vragen krijgt u in de workshop een antwoord. Ook dit jaar is Henri Raven weer present op de Belastingconferentie, inmiddels voor de elfde keer. Met een gloednieuw onderwerp, maar met hetzelfde enthousiasme. In een wervelende, interactieve sessie leert u alles over de zin en de onzin van B1. U leert begrijpelijk(er) schijven, gaat anders kijken naar Jip en Janneke en leert bovenal transparant communiceren.

Meer informatie

De Belastingconferentie is dit jaar op 21 en 22 maart in Papendal. De sessie Hoe helder wilt u het hebben?  wordt tweemaal verzorgd op 22 maart. Meer informatie vindt u op de conferentiesite.

 

 

21 | 03 | 2017 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.