Home » Nieuwe trainingsagenda online
Blog22 | 08 | 2018 | door: Ave Luth

Nieuwe trainingsagenda online

Het is eind augustus. Sommige scholen zijn alweer begonnen en er is een grote kans dat ook u weer uitgerust en vol goede moed bent begonnen met werken. Wij zitten hier op kantoor in ieder geval allemaal alweer fris en fruitig achter ons bureau. Hoog tijd dus om eens met u door te nemen wat er de komende maanden bij ons op het programma staat.

Onze trainingsagenda voor het najaar staat nu online en is voller dan ooit! Het zijn allemaal trainingen met een open inschrijving, dus u kunt naar hartelust zoeken en selecteren of er voor u iets bij zit. Onze trainers zien er in ieder geval naar uit om de trainingen voor u te verzorgen. U kunt onze trainingsagenda raadplegen voor meer informatie. Hieronder geven we u alvast een korte uitleg over de inhoud van ons aanbod.

Kort en Bondig schrijven

Op vrijdag 7 september of donderdag 11 oktober kunt u de training Kort en Bondig schrijven volgen. U leert daarin onder andere hoe u ervoor kunt zorgen dat u de aandacht van uw lezer krijgt en die ook vasthoudt. Denken vanuit de lezer is daarbij erg belangrijk. Die lezer houdt vaak niet van ingewikkelde, stroeve teksten, maar leest graag korte en bondige zinnen en alinea’s. In de training Kort en Bondig schrijven leert u daar meer over.

Friso Smits (manager Spelenderwijs Utrecht) volgde al eens een open training Kort en Bondig schrijven bij ons. Hij zei daar toen over: “Door de training Kort en Bondig schrijven van Ave Luth heb ik meer inzicht gekregen in mijn manier van schrijven. Dankzij de tips over het schrijfproces kan ik nu meer to the point komen. Ik heb ook handige handvatten gekregen om mijn teksten helderder en scherper te formuleren.”

Ook Kort en Bondig leren schrijven?

Coachend Redigeren

Op maandag 1 oktober of vrijdag 7 december kunt u bij ons terecht voor een training Coachend Redigeren. In deze training leert u hoe u uw redacteurs of andere schrijvers kunt motiveren en inspireren. We nemen met elkaar door waar een goede tekst aan moet voldoen en hoe u ervoor zorgt dat de collega’s die u coacht zulke goede teksten schrijven. U leert om te gaan met weerstand en kritiek en krijgt handvatten aangereikt voor uw dagelijkse praktijk.

Collega Annelies Buurman schreef laatst deze column over onze ervaringen met de inzet van taalcoaches.

Nieuwsgierig geworden?

Argumenteren in een notendop

Op dinsdag 9 oktober of vrijdag 30 november geven wij de training Argumenteren in een notendop. U leert daarin onder andere structuur aan te brengen in een betoog en uw standpunten en argumenten op de juiste manier te verbinden. Hoe maak je een verhaal overtuigend en hoe verbloem je zwakke argumenten?

Meer weten?

Heldere brieven en e-mails

Op donderdag 18 oktober of vrijdag 21 december kunt u de training Heldere brieven en e-mails schrijven. U zult er vast weleens tegenaan lopen dat een goede brief/e-mail schrijven vaker makkelijker gezgd is dan gedaan. In deze training leert u wat een goede brief is en leert u ook slecht nieuws op een overtuigende manier te brengen.

Bij de Regionale Belasting Groep (RBG) hebben we eerder met succes trainingen gegeven over heldere brieven en e-mails. Op de projectpagina van de RBG leest u daar meer over.

Naar de trainingspagina.

Schrijven voor het beeldscherm

Op dinsdag 2 oktober of vrijdag 14 december kunt de training Schrijven voor het beeldscherm volgen. In deze training staat het online schrijven van tekst voor internet, intranet en sociale media centraal. U leert daarin onder andere rekening te houden met SEO en structuuraanduiders in uw tekst aan te brengen, om zo de bezoekers van uw website zo goed mogelijk te bedienen.

Naast het trainen van mensen die voor websites schrijven, schrijven we zelf ook teksten voor webpagina’s. Dat deden we een poos terug voor het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Meer informatie over dat project vindt u hier.

Verdere informatie.

Spelling en Taalvaardigheid

Op vrijdag 21 september of donderdag 29 november verzorgen wij de training Spelling en Taalvaardigheid. We nemen de spellingregels met u door en oefenen met de regelmatige en onregelmatige woorden uit onze taal. Hoe zit het ook alweer met de tussen-n en is het u hebt of u heeft? Deze training is geschikt voor eenieder die zijn/haar spellingkennis wil opfrissen.

Het volledige programma.

Creatief schrijven

Vrijdag 14 november of maandag 19 november kunt u bij ons een training Creatief schrijven volgen. Hoe kunt u zakelijke teksten toch wervend en creatief maken? Hoe zorgt u ervoor dat u niet vervalt in standaardformuleringen of onopvallende zinnen? U leert het in deze training.

Meer informatie.

Krachtige columns schrijven

Op vrijdag 28 september en donderdag 15 november verzorgen we een training Krachtige columns schrijven. Het is nog een hele kunst om met niet al te veel woorden een krachtige, aansprekende column te schrijven. In deze training leert u hoe u uw lezer verrast, welke stijlfiguren u kunt inzetten en hoe u humor kunt gebruiken.

Meer weten?

SMART rapporteren

Op donderdag 4 oktober of donderdag 13 december kunt u een training SMART rapporteren volgen. In deze training leert u concrete, haalbare doelen te formuleren. Uw adviezen worden daardoor gemakkelijker geaccepteerd en met meer enthousiasme uitgevoerd.

Onder ander bij de organisatie Koninklijke Visio hebben wij een training SMART rapporteren verzorgd. De cursisten waren enthousiast over de training.

Uitgebreide inhoud van de training.

Meer informatie

Wilt u eerst meer informatie ontvangen of hebt u een vraag? Stuur ons dan gerust een mailtje via info@hvds.nl of neem telefonisch contact met ons op via 035 6237785.

22 | 08 | 2018 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.