Home » De onpersoonlijke, te drukke blogger die geen social media heeft
Blog10 | 11 | 2016 | door: Ave Luth

De onpersoonlijke, te drukke blogger die geen social media heeft

De blog is nauwelijks twintig jaar oud, maar heeft er al flink wat ontwikkelingen op zitten. De blogs die mensen privé bijhouden, variëren van politieke blogs tot opvoedkundige blogs, van blogs over hun avonturen op vakantie tot blogs over de fashiontrends van dit moment. Ook bedrijven startten blogs in de loop van de tijd en proberen op een creatieve manier hun klanten te bereiken. Vele bloggers vonden de afgelopen decennia dus hun weg op het wereldwijde web, maar of dat altijd de goede weg was…

Met blogs kun je succesvol zijn, maar ook enorm de plank mis slaan. Om dat laatste te voorkomen, kun je de volgende gedachten het best vermijden.

Mijn blog is zakelijk van aard, dus ik kan maar beter onpersoonlijk blijven

Een blog heeft altijd iets persoonlijks. Als je een blog wilt schrijven zonder daar iets van jezelf in te stoppen, kun je het net zo goed een zakelijk en formeel artikel noemen. Je maakt je tekst toegankelijker voor de lezer door persoonlijk te worden. Dat is wat lezers van een blog willen; iets van de blogger zelf zien in de tekst. Ze krijgen zo de mogelijkheid zich te identificeren met de schrijver of zich daar juist van te distantiëren. Ook als je een zakelijke blog schrijft, kun je de inhoud prima een persoonlijke touch geven. Gebruik zo nu en dan het woordje ‘ik’ en geef je mening.

Mijn weken zitten al zo vol, ik blog wel als ik tijd heb

Er is geen regel voor de regelmaat waarmee je moet bloggen. De een kiest ervoor om elke dag een blog online te zetten, de ander kiest voor een keer in de week. Probeer het regelmatig te houden. Als je de ene week drie blogs online zet, drie weken later eentje en twee weken later zes, weten je lezers niet goed waar ze aan toe zijn. Regelmaat blijkt voor lezers belangrijker te zijn dan frequentie. Blog dus regelmatig om je lezers vast te houden. Het is voor jezelf bovendien een handige stok achter de deur als het bloggen er door de drukte nog wel eens bij inschiet. Geef jezelf een reële deadline en houd het bloggen haalbaar.

Ik blog op mijn eigen weblog, daar moeten lezers het wel kunnen vinden

Als je wilt dat je blog gelezen wordt, is het publiceren van je blog niet genoeg. Het internet zit zo vol met content, dat je de lezer een handje moet helpen om jouw richting op te komen. Deel je blog op Twitter, Facebook, LinkedIn en alle andere media waar potentiële lezers van je blog te vinden zijn. Zo heb je de meeste kans op een goed gelezen blog.

Tip: Wil je je kansen om gevonden te worden nog verder vergroten? Registreer je dan op www.bestebloggers.nl. Daar zijn allerlei soorten blogs verenigd en ben je goed te vinden.

Ave Luth, trainer-adviseur

10 | 11 | 2016 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.