Home » Wat je deze zomer hebt gemist! Onze tips op een rij
Blog10 | 09 | 2019 | door: Ave Luth

Wat je deze zomer hebt gemist! Onze tips op een rij

In aanloop van onze Trainingspicknick op 28 augustus schreven we verschillende blogs. Ben je op vakantie geweest? Geen zorgen! We zetten de belangrijkste tips nog even voor je op een rijtje.

tips

Recept voor ge(s)laagde storytelling

Verhalen vergen tijd. Om mensen verhalen te laten vertellen en de verhalen op te vangen, moet de organisatie een narratief klimaat ontwikkelen en de medewerkers verhaalgevoeligheid.

 

Basisrecept voor een pittig pleidooi

Een goed standpunt heeft tijd nodig om te rijpen en voldoet aan een aantal duidelijke basiseisen. Zo is een standpunt afgebakend, concreet, duidelijk, bevat een mening en is kort en bondig.

 

De spellingskoelbox

  • Trema of streepje? Bij een klinkerbotsing in een afleiding gebruiken we een trema en bij een klinkerbotsing in een samenstelling een streepje.
  • Ervanuitgaan, ervan uitgaan of er vanuit gaan? Alles wat los staat van het werkwoord mag je aan ‘er’ vastplakken.

 

De Schrijvers koelbox

Denk eerst rustig na voor je gaat schrijven. Het klinkt vreemd, maar als je vooraf goed nadenkt over wat je gaat schrijven, scheelt dat veel tijd. Bedenk altijd eerst waarover je voor wie gaat schrijven!

 

Recept voor SEO-proof website

Om je website SEO-proof te maken, zorg je eerst voor een leesbare tekst. Google beoordeelt je tekst alsof het een lezer is. Een handige plugin kan helpen met de beoordeling van je SEO-score, maar alleen met een goed leesbare tekst zorg je voor een goede SEO.

 

Koelbox voor een creatieve tekst

Een goede manier om ideeën te genereren voor een creatieve tekst is ‘speedwriting’ of het schrijven van ‘morning pages’. Daarbij neem je een leeg vel papier en begin je zonder op te houden 10 minuten lang te schrijven.

 

Social media koelbox

Doe je er als organisatie nu verstandig aan om social media te gebruiken of niet? Bedenk eerst goed hoeveel tijd je hebt om aan social media te besteden. Liever één social media kanaal goed onderhouden dan vier platforms half. Bekijk vervolgens welk medium je het best kunt gebruiken om jouw doelgroep te bereiken.

En verder

Naast de artikelen maakten we ook iedere week een vlog over een taalvraag. Je kunt de vlogs bekijken op LinkedIn. We schreven ook een verslag over de Trainingspicknick.

10 | 09 | 2019 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.