Home » Training: single malt of blended?
Blog11 | 04 | 2016 | door: Willem Hendrikx

Training: single malt of blended?

De afgelopen 10 jaar is de markt van bedrijfsopleidingen totaal veranderd. En eigenlijk is het niet eens de crisis die daar de grootste bijdrage aan heeft geleverd, maar vooral de technologische ontwikkeling. De cursist profiteert daarvan, hij krijgt zo meer waar voor minder geld.

De crisis heeft vanaf 2008 gezorgd voor een ware ‘shake out’ in de markt voor trainingen en bedrijfsopleidingen; vele bekende namen in opleidingsland bestaan niet meer of zijn opgeslokt door een paar mega-opleidingsbureaus. Andere bedrijfsopleiders moesten afslanken en veel individuele trainers en opleiders gingen, vaak noodgedwongen, de boer op als zzp’er.

Crisis, what crisis?

De oorzaak hiervoor lijkt duidelijk: dat was toch de crisis…, er was minder geld beschikbaar voor opleidingen. Maar de werkelijkheid is wat complexer. Want als de crisis de enige oorzaak zou zijn voor de marktveranderingen, dan mag je verwachten dat nu de economie al weer enige tijd aantrekt, dat de inkoop van trainingen en workshops zich ook weer herstelt.

Disruptie

En dat klopt, de markt herstelt zich snel, maar ziet er wel heel anders uit dan voor 2008. Opleidingen, workshops, trainingsbureaus, aanbieders & klanten: ze zijn online gegaan. Een door technologie gedreven disruptie heeft de opleidingsmarkt in een kleine 10 jaar meer veranderd dan in de 30 jaar daarvoor.

E-learning

Vaste relaties met klanten zijn nog steeds de bodem onder ieder zichzelf respecterend trainingsbureau, maar het aandeel van de inkoop van trainingen via digitale platforms groeit gestaag. De grootste verandering is wel de verschuiving van classroom trainingen en workshops naar e-learning, die via vele platforms wordt aangeboden (natuurlijk ook door Hendrikx Van der Spek). Een goede trainer heeft er veel hulpmiddelen bij gekregen: webinars, coaching via Skype, interactieve e-learnings, etc.

Betere opleidingen

Hendrikx Van der Spek omarmt deze veranderingen omdat ze bijdragen aan betere, leukere, efficiëntere en vooral doeltreffendere opleidingen. Dankzij digitale technieken leren onze cursisten meer in minder tijd, houden ze de controle over hun eigen leerproces, hebben ze meer gelegenheid om te oefenen en daarop feedback te krijgen, blijft er meer tijd over voor de echte hoofdzaken.

Blended learning: het beste van twee werelden

Maar we willen het kind niet met het badwater weggooien. Want bijeenkomsten in groepen hebben ook hun voordelen: direct contact tussen trainer en deelnemers, leren van elkaar, interactie en groepsdynamica. Voor ons ligt de toekomst daarom in blended learning waarin we het beste van twee werelden combineren: e-learning gecombineerd met classroom training.

Single malts

Een bijkomend voordeel is dat de we de deelnemers van onze blended trainingen niet het genoegen ontzeggen om in de classroom sessies te genieten van onze single malts; dat zijn onze bevlogen en gepassioneerde trainers die zowel in levenden lijve als online hun mannetje en vrouwtje staan.

11 | 04 | 2016 | door: Willem Hendrikx
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.