Home » Wat kwam er aan bod in het webinar Schrijven met zorg?
Nieuws en blogs03 | 09 | 2020 | door: Ave Luth

Wat kwam er aan bod in het webinar Schrijven met zorg?

Op 27 augustus organiseerden we het webinar Schrijven met zorg nadat we vijf weken lang iedere week een microlearning hadden gedeeld. We delen in dit artikel de hoogtepunten van het webinar.

Liever kijken?

Bekijk de hoogtepunten van het webinar in dit filmpje.

 

Samenvatting microlearnings

In de microlearnings deelden we kort met de deelnemers de belangrijkste stappen om tot een heldere tekst te komen. Annelies en Henri zetten in het webinar op een rijtje wat er in iedere microlearning aan bod kwam.

Dit waren de microlearnings:

  1. Kruip in de huid van je lezer!
  2. Wat móet erin en wat mag eruit?
  3. Bouw piramides voor een heldere structuur
  4. Hoe schrijf je objectieve, heldere zinnen?
  5. Doe de check!

Stellingen

Daarnaast legden we de deelnemers een aantal stellingen voor over schrijven in zorg- en welzijnsorganisaties. De algemene tendens was dat begrijpelijke rapportages voor cliënten en patiënten belangrijk zijn, maar dat het lastig is om dit in de praktijk ook vol te houden. Daarnaast ergerden de deelnemers zich aan te lange teksten, omdat de kern dan verloren gaat. Beter hadden we het zelf niet kunnen zeggen!

webinar webinar webinar webinar

Gouden tips

We sloten af met gouden tips. De microlearnings gaven aan wat je moet doen voor heldere teksten. Met de gouden tips kregen de deelnemers tips hoe je dat kunt doen. Wil jij de tips ook ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

03 | 09 | 2020 | door: Ave Luth
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.