Home » Projecten en klanten » De Beep gaat actief aan de slag met HvdS-webtraining

De Beep gaat actief aan de slag met HvdS-webtraining

Namens GO-opleidingen verzorgt Hendrikx Van der Spek al enkele jaren de training Informatie presenteren op het web voor bibliotheken en archieven. Bibliotheken Eemland deden daarom een aanvraag voor een eigen webtraining, waarin de nieuwe website centraal stond. Deze website de Beep is de virtuele vestiging van de bibliotheken. De interactieve, informerende site zijn de Beepmedewerkers na de training meteen gaan optimaliseren.

De vraag

Bibliotheken Eemland wilden graag een praktische workshop waarin de redactie en schrijvers leerden waaraan een goede webtekst voldoet. Bovendien wilde de Beep ook graag inzicht in de eigen website: navigatie, vormgeving, paginaopbouw en tekststructuur stonden allemaal op het programma. Daarnaast wilden de medewerkers weten hoe ze een blog konden opnemen en aan welke criteria een schrijfwijzer moet voldoen.

De oplossing

Hendrikx Van der Spek verzorgde een eendaagse workshop waarbij alle deelnemers actief met de eigen website en eigen teksten aan de slag gingen. Zo evalueerden we in korte oefeningen: de zoekmachine, het hoofdmenu, de teksten en de schrijfstijl. Ook bood Hendrikx Van der Spek handreikingen voor de schrijfwijzer en blogs.

De reacties

Alle deelnemers waren na afloop heel enthousiast. Manager Virtuele Vestiging Aline Dassel: “We waren allemaal erg onder de indruk van Karins professionele manier van lesgeven en de ‘ease’ waarmee dat ging. We hadden nauwelijks ervaring met zo’n incompany GO-training, maar deze is zeker goed bevallen!”

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl