Home » Projecten en klanten » Handleiding voor DG press

Handleiding voor DG press

DG press is een relatief kleine onderneming (ca. 60 medewerkers), gevestigd in Hall, een klein dorpje in de buurt van Apeldoorn. Zo klein als ze zijn, is DG press toch een wereldspeler op het gebied van hoogwaardige drukmachines voor het bedrukken van papier en folies voor flexibele verpakkingen, zoals PET-flessen.

Thallo

De markt voor flexibele verpakkingen groeit snel en om daarop in te springen heeft DG press de Thallo offset-drukpers ontwikkeld. Drukkers van verpakkingsmaterialen kunnen met deze enorme drukpersen (meer dan 25 meter lang!) flexibeler, kostenefficiënter en milieuvriendelijker produceren. En omdat met de Thallo veel verschillende verpakkingen in kleine oplages kunnen worden gedrukt – met ook nog eens minder afval – kunnen zij ook winstgevender produceren.

DG press heeft hoge verwachtingen van de Thallo en wil de productie ervan de komende jaren flink uitbreiden.

De handleiding

Klanten van DG press verwachten natuurlijk dat de Thallo – aanschafprijs ettelijke miljoenen euro’s – voorzien zal zijn van uitgebreide documentatie. DG press had zelf onvoldoende capaciteit en expertise in huis om die te maken en vroeg Hendrikx Van der Spek om hulp. In de zomer van 2015 hebben wij een complete handleiding gemaakt voor de Thallo, inclusief alle benodigde foto’s. Zoals gebruikelijk was er een nauwe samenwerking tussen de technisch schrijvers van Hendrikx Van der Spek en materiedeskundigen (ingenieurs) van de opdrachtgever.

We schreven de handleiding in het Nederlands: de eerste twee klanten zitten in Vlaanderen en Nederland. De machines zouden echter natuurlijk al gauw hun weg vinden naar afnemers in de rest van de wereld. Inmiddels hebben we daarom de handleiding ook vertaald in het Engels.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl