Home » Projecten en klanten » Spellingtrainingen en e-learning bij Oasen

Spellingtrainingen en e-learning bij Oasen

Een taalbewuste en enthousiaste medewerker van het Zuid-Hollandse drinkwaterbedrijf Oasen nam enige tijd geleden contact op met Hendrikx Van der Spek. Ze had geconstateerd dat veel Oasen-medewerkers behoefte hadden aan een opfriscursus Spelling en taalvaardigheid. De oplossing van Hendrikx Van der Spek: een reeks trainingen voor in totaal zeventig medewerkers én een online spellingmodule op het intranet van Oasen.

Zuivering(s)slib

De trainingen waren intensief: in één dag passeerden de belangrijkste regels de revue, zo veel mogelijk afgestemd op het vakgebied van de deelnemers. Is zuivering(s)slib nu wel of niet met een tussen-s? Is nooddrinkwatervoorziening één woord? En is het nu Oasen en zijn medewerkers of Oasen en haar medewerkers? Korte uitleg van de theorie werd steeds afgewisseld met oefeningen.

E-learning

Na zo’n stoomcursus is een goed naslagwerk onontbeerlijk. Behalve in de HvdS-spellingsyllabus kunnen de medewerkers van Oasen de spellingregels voortaan vinden in hun eigen ‘Learning Guide’ op het intranet. Hendrikx Van der Spek ontwikkelde daarvoor een e-learningmodule spelling en taalvaardigheid. De module bestaat uit tien thema’s, zoals ‘Hoofdletters’, ‘Aan elkaar, los of met een streepje’ en ‘D’s en t’s’; elk thema eindigt met een testje, zodat de medewerkers van Oasen kunnen blijven oefenen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl