Home » Projecten en klanten » Pi Development: gebruiksaanwijzing bij sausdispenser

Pi Development: gebruiksaanwijzing bij sausdispenser

Pi Development is een jong bedrijf dat zich bezighoudt met business development en product development. Zij staan hun klanten bij vanaf productidee en productontwikkeling tot en met de marktintroductie. Voor een van haar klanten, Hovicon, heeft Pi Development een nieuw soort sausdispenser ontwikkeld, die de prijs voor Goed Industrieel Ontwerp 2011 heeft gewonnen. Bij de sausdispenser hoorde natuurlijk een goede gebruiksaanwijzing.

Pi Development

Veel afbeeldingen

Een van de eisen die Pi Development stelde aan de gebruiksaanwijzing was dat deze vooral uit illustraties moest bestaan, ondersteund door slechts korte teksten, onder het motto: een goede afbeelding zegt dikwijls meer dan veel woorden. Bovendien moest de gebruiksaanwijzing in zes talen worden uitgegeven en was het belangrijk te besparen op vertaalkosten. Met deze randvoorwaarde ging Marleen Overduin van Hendrikx Van der Spek aan het werk.

Inclusief vormgeving

Wij zorgden niet alleen voor de ‘content’ van de gebruiksaanwijzing maar ook voor de vormgeving ervan. Hierbij hebben we uiteraard rekening gehouden met de huisstijl van Hovicon. Na goedkeuring van Hovicon en Pi Development heeft Marleen de gebruiksaanwijzing verder ontwikkeld en drukklaar gemaakt.

Vooral op afstand

Tijdens een eerste overleg heeft Pi Development de wensen en eisen toegelicht en hebben we samen gekeken welke illustraties Pi Development moest aanleveren. Gedurende het schrijfproces was er regelmatig contact via e-mail om de gebruiksaanwijzing te verbeteren en aan te scherpen.

Bemiddeling bij vertalingen

Nadat Pi Development en Hovicon akkoord waren met de inhoud, kon de tekst worden vertaald in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Hiervoor heeft Hendrikx Van der Spek een vertaalbureau ingeschakeld dat gespecialiseerd is in technische communicatie.

Korte doorlooptijd

De gebruiksaanwijzing is in relatief korte tijd ontwikkeld. Dit was nodig omdat de sausdispenser inclusief gebruiksaanwijzing op een belangrijke Belgische horecabeurs gepresenteerd zou worden. De deadline lag dus vast. Dankzij korte lijnen en directe respons van beide partijen is het gelukt om de gebruiksaanwijzing op tijd bij de drukker te krijgen.

Pi Development aan het woord

Denis van Bezu: ‘Toen Hovicon aan ons vroeg om ook een handleiding te organiseren voor de sausdispenser stond voor ons direct al vast dat wij hiervoor een deskundige partij wilden inschakelen. Ieder zijn vak tenslotte. Wij hadden zelf bepaalde gedachten over de globale opzet van de handleiding en Marleen heeft deze op uitstekende wijze opgepikt en vertaald naar een heldere en duidelijke handleiding. De samenwerking met Marleen verliep erg soepel; na een paar keer heen en weer mailen was de grote lijn opgezet en konden de puntjes op de i gezet worden. Kortom: onze ervaringen met Hendrikx Van der Spek zijn zeer positief en wij zullen voor dergelijke projecten in de toekomst zeker weer een beroep op ze doen.’

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.