Home » Grote verzekeringsmaatschappij: het Keurmerk voorbij
Projecten18 | 08 | 2015 | door: Erik van der Spek

Grote verzekeringsmaatschappij: het Keurmerk voorbij

Verzekeringsmaatschappijen moeten tegenwoordig aan hoge eisen voldoen. Die eisen zijn gesteld om het vertrouwen van de consumenten weer te herstellen. Dat vertrouwen heeft een forse deuk opgelopen door een aantal affaires, waarvan de woekerpolisaffaire de bekendste is. Hendrikx Van der Spek helpt daarbij door de communicatie te verbeteren.

Keurmerk Klantgericht Verzekeren

De meeste grote maatschappijen beschikken inmiddels over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Maatschappijen die aan dit keurmerk voldoen, moeten onder andere hun communicatie met de klant op orde hebben. Dat betekent dat hun webteksten, brochures, brieven en polisvoorwaarden duidelijk en transparant moeten zijn. De meeste maatschappijen streven ernaar dat alle teksten op B1-niveau geschreven zijn.

Keurmerk klantgericht verzekeren

Langdurige relatie

Hendrikx Van der Spek heeft een langlopende relatie met verschillende grote organisaties in de financiële sector, zoals banken en verzekeraars. Bij verschillende verzekeraars heeft ons bureau bijgedragen aan het behalen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dat is een omvangrijke operatie, waarbij honderden brieven, webteksten en brochures gescreend en herschreven moeten worden.

Gecombineerde trajecten

Daarnaast heeft Hendrikx Van der Spek bij verschillende verzekeringsmaatschappijen trajecten uitgevoerd waarbij training en tekstredactie gecombineerd werden. Tijdens die trajecten zijn grote verzamelingen teksten herzien, terwijl tegelijkertijd de medewerkers die deze teksten onderhouden, beter opgeleid worden. Zo snijdt het mes aan twee kanten: na afloop van het traject beschikt de organisatie over goede teksten én goed opgeleide medewerkers. Naast de klassikale trainingen zetten we daarbij ook e-learning in.

Projectmatige aanpak

Bij dit soort trajecten hanteert Hendrikx Van der Spek een projectmatige aanpak. Ons bureau kan niet alleen trainers, tekstschrijvers en redacteuren leveren, maar ook bijvoorbeeld een consultant voor het bouwen van een e-learning. Ook de projectleider leveren we zelf, zodat de opdrachtgever maar één aanspreekpunt heeft.

Meer informatie? Bel 035 6237785 en vraag naar Erik van der Spek.

18 | 08 | 2015 | door: Erik van der Spek
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.