Home » Offertes schrijven
Terug naar overzicht
Tips en trucs29 | 06 | 2015 | door: Erik van der Spek

Offertes schrijven

Offertes zijn de eerste stap op weg naar een nieuwe opdracht. Daarom is het natuurlijk erg belangrijk om er goed mee voor de dag te komen. Een aantal tips voor een succesvolle offerte leest u hier.

Tip 1: Geef een duidelijke titelOfferte schrijven
Geef uw offerte een duidelijke titel mee. Zet er dus niet alleen “Offerte” boven, maar bijvoorbeeld “Offerte voor het ontwikkelen van documentatie bij de Tiger III”.

Tip 2: Gebruik een synoniem van ‘offerte’
Offerte is niet echt een mooi, helder woord. Waarom zou u het bijvoorbeeld niet vervangen door ‘voorstel’? Dat is veel helderder en persoonlijker. Een voorstel kan ook mondeling, dus heel persoonlijk gedaan worden, terwijl een offerte meteen doet denken aan een statig stuk papier.

Tip 3: Denk vanuit de klant
Houd bij het schrijven altijd uw potentiële klant in het vizier. Beschrijf niet alleen wat uw product allemaal wel niet kan, maar besteed ook aandacht aan de voordelen die het voor uw klant heeft. Denk in zijn straatje.

Tip 4: Geef wat extra informatie
Probeer de klant handige informatie te geven, waar hij niet om gevraagd heeft. U laat zo zien dat u de klant belangrijk vindt.

Tip 5: Maak een goede indeling
Net als bij iedere andere tekst geldt ook voor een offerte dat hij goed gestructureerd moet zijn. Deel de tekst zo in dat het onderscheid tussen inleiding en aanbieding duidelijk is. Zo kan de lezer snel de informatie vinden die hij zoekt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over offertes schrijven? Bekijk dan onze training Wervende offertes een aanbestedingen schrijven! Of neem direct contact met ons op voor advies op maat.

29 | 06 | 2015 | door: Erik van der Spek
Terug naar overzicht
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.