Home » Ontslagbrieven schrijven
Terug naar overzicht
Tips en trucs29 | 06 | 2015 | door: Erik van der Spek

Ontslagbrieven schrijven

Ontslagbrieven zijn de moeilijkste brieven om te schrijven. Want hoe vertel je iemand vriendelijk maar duidelijk dat hij wordt bedankt voor de ‘bewezen diensten’? De volgende tips kunnen u helpen.

Tip 1: Is het ontslag al mondeling meegedeeld? Verwijs dan in de brief naar dit gesprek.

Ontslagbrieven schrijvenTip 2: Plaats de onaangename boodschap in een context. Geef bijvoorbeeld in de inleiding aan dat het bedrijf gaat reorganiseren om de recessie te overleven.

Tip 3: Formuleer het slechte nieuws zo volledig en duidelijk mogelijk.

Tip 4: Kies een vriendelijke, maar zakelijke stijl.

Tip 5: Beperk u niet tot de boodschap zelf, maar geef wat extra informatie. Bijvoorbeeld over de procedure van het ontslag of geef aan hoe de medewerker tegen de maatregel in beroep kan gaan.

Tip 6: Sluit de brief positief af door de medewerker te bedanken voor de bewezen diensten en wens hem het beste voor de toekomst.

Meer informatie
Wilt u meer weten over brieven schrijven? Bekijk dan onze training Heldere, zakelijke brieven en e-mails schrijven! Of neem direct contact met ons op voor advies op maat.

29 | 06 | 2015 | door: Erik van der Spek
Terug naar overzicht
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.