Even voorstellen: onze stagiairs Julia en Yohannes!

We hebben maar liefst twee nieuwe stagiairs: Julia Folkertsma en Yohannes den Hertog. Beiden gaan voor hun master Communicatie en Organisatie (Universiteit van Utrecht) onderzoek doen naar patiëntcommunicatie. Hieronder stellen ze zich voor:

Julia: ‘Ik heb altijd al interesse gehad in tekst en taal. Tijdens mijn studie merkte ik hoe belangrijk duidelijke communicatie is, met name in de gezondheidssector. Daarom wil ik me graag inzetten voor begrijpelijke patiëntcommunicatie: informatie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. In mijn onderzoek richt ik me op het visuele aspect in patiëntcommunicatie. Kunnen afbeeldingen een tekst begrijpelijker maken, of leiden deze alleen maar af? En is bijvoorbeeld een illustratie begrijpelijker dan een pictogram of een foto?’

Yohannes: ‘Met veel enthousiasme ben ik vorige week mijn onderzoeksstage bij HVdS begonnen. Tijdens mijn master kwam ik erachter dat ik een passie heb voor schrijven en taal. Vandaar ik dat ik me hier direct op mijn plek voel. Mijn onderzoek gaat over de rol die Language Learning Models (LLM) zoals ChatGPT gaan spelen in de gezondheidscommunicatie. Kan Artificiële Intelligentie (AI) een patiëntbrief goed redigeren of zelfs schrijven? Kunnen we een ‘AI-brief’ nog wel onderscheiden van een ‘echte’? En hoe kan HVdS inspelen op ontwikkelingen rondom AI?’

Tags :

Deel dit :