Home » Ons team » Erik van der Spek

Erik van der Spek

Communicatieadviseur en redacteur

Erik van der Spek schrijft al sinds hij een pen kan vasthouden. Na zijn studie Neerlandistiek werkte hij onder meer als woordenboekredacteur, trainer en docent aan de School voor de Journalistiek. In 1987 stond hij samen met Willem Hendrikx aan de wieg van Hendrikx Van der Spek, bureau voor bedrijfscommunicatie in Bussum. Inmiddels werkt hij al ruim 30 jaar als tekstschrijver en communicatieadviseur. In de laatste tien jaar heeft hij zich ontwikkeld tot adviseur onderwijs en kwaliteitszorg. In dat kader treedt hij regelmatig op als secretaris van accreditatiepanels voor de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) en QANU (Quality Assurance Netherlands Universities). Van 2016 tot 2019 was hij bovendien docent  bij de masteropleiding Communicatie en organisatie aan de Universiteit Utrecht.

Naast zijn werk voor Hendrikx Van der Spek publiceert Erik regelmatig over taal en communicatie. Zijn specialismen zijn tekststructuur, toespraken en metaforen. Ook is hij auteur van een aantal reisboeken. Zijn laatste boek is Schrijven voor lezers (Sdu 2011).

Erik van der Spek
Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.