Bosch Rexroth: technische handleidingen

Bosch Rexroth produceert wereldwijd aandrijvingen en de bijbehorende besturingen. De divisie Electric Drives and Controls B.V. in Eindhoven is specialist in aandrijvingen voor precisiebewegingen in medische apparaten en in de halfgeleiderindustrie. De handleidingen daarbij moeten duidelijk zijn en zoveel mogelijk voor zich spreken. Hendrikx Van der Spek kwam al snel in beeld voor het ontwikkelen van de handleidingen.

Precieze bewegingen

Bosch Rexroth Electric Drives and Controls produceert onder andere een ‘multi-axis motor control system’, een besturingssysteem dat meerdere motoren kan aansturen. Zo’n systeem zorgt ervoor dat apparaten heel precieze bewegingen kunnen uitvoeren, vaak tot op de nanometer nauwkeurig. Denk aan elektronenmicroscopen en röntgenapparatuur. Het systeem om deze apparaten aan te sturen bestaat uit complexe hard- en software.

Handleidingen op tijd klaar

De basis voor de handleidingen bij het besturingssysteem was al aanwezig, maar de handleidingen waren dringend aan vernieuwing toe. Ze moesten up-to-date gemaakt worden en worden voorzien van een nieuwe lay-out. Een technisch auteur van Hendrikx Van der Spek heeft de handleidingen daarom onder handen genomen. Hij heeft de lay-out aangepast, maar ook nieuwe informatie verzameld bij de specialisten van Bosch Rexroth en deze verwerkt in de verschillende handleidingen. Door dit werk uit handen te nemen van Bosch Rexroth zelf, waren de handleidingen op tijd klaar voor levering bij de nieuwe versie van het besturingssysteem.

Geïnteresseerd?

Bekijk dan onze tekstproductie en -redactiepagina.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :