Bouwen aan teksten

Heijmans is met 4500 medewerkers een van de grootste bouwbedrijven van Nederland en werkt aan projecten in vastgoed, bouw, techniek en infrastructuur. Van uitvoerder tot werkvoorbereiding en van procescoördinator tot gebiedsontwikkelaar. Wat de functie ook is: allemaal moeten ze schrijven. Heijmans vindt het belangrijk dat de kennis van de medewerkers ook op het gebied van schrijven up to date is en blijft. Zij nodigen HVdS dan ook regelmatig uit om trainingen en persoonlijke coachings te verzorgen voor medewerkers.

Maatwerktraining voor iedereen

Met zo veel medewerkers lopen de leerwensen natuurlijk uiteen. We verzorgen daarom verschillende trainingen die afgestemd zijn op de teksten die men moet schrijven. Zo verzorgen we bijvoorbeeld trainingen E-mails en memo’s schrijven en Adviesrapporten en tenders schrijven. Om er maatwerk van te maken leveren de deelnemers eigen teksten in waar ze in de training mee aan de slag gaan. Ze krijgen niet alleen feedback van de trainer, maar geven ook feedback aan elkaar. Op die manier leren ze kritisch naar hun eigen teksten te kijken. En ze vinden het nog heel leuk ook!

Persoonlijke Coaching

Soms is een opleidingsvraag van een medewerker zo uniek dat Heijmans ons om een persoonlijke coaching vraagt. In een beperkt aantal sessies zorgen we ervoor dat de medewerker antwoord krijgt op zijn of haar specifieke leervraag. Ook daarbij staan de eigen teksten centraal.

Cursist aan het woord

Michelle van Zutphen, EMVI-coördinator (Heijmans):

“Annelies en Anne hebben een erg leerzame en leuke training gegeven. Dat komt door de vele praktijkoefeningen én het oefenen met eigen teksten. Theorie en praktijk werden goed afgewisseld en het tempo werd goed afgestemd op de groep.”

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze schrijftrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :