Heldere e-mails voor geluksbedrijf Guidion

Sinds 2016 werkt Hendrikx Van der Spek voor het jonge en vernieuwende bedrijf Guidion. Wie de site van Guidion bezoekt, zal ontdekken dat het woord ‘geluk’ centraal staat bij dit bedrijf dat samenwerkt met experts die allerlei technische services in en om het huis verlenen (bijvoorbeeld cv-onderhoud, internet installeren of zonnepalen plaatsen). Guidion wil woongeluk creëren, maakt klanten naar eigen zeggen gelukkig en heeft voor iedere medewerker zelfs een speciale geluksdag die als gratis extra verlofdag geldt.

Aanleiding voor de trainingen

Maar geluk komt niet zomaar uit de lucht vallen. Wie klanten en werknemers gelukkig wil maken en houden, moet zorgen voor heldere, vriendelijke en duidelijke communicatie. Het is daarom dat Guidion Hendrikx Van der Spek inschakelde voor een training in heldere brieven en e-mails schrijven, om zo de communicatie te verbeteren.

Trainen met uitzicht over Amsterdam

De training bestond uit twee dagdelen en vond plaats op hoge hoogte in Guidions kantoor in Amsterdam. Tijdens het eerste dagdeel leerden de medewerkers van verschillende afdelingen meer over het schrijfproces en de structuur van hun e-mails. Hoe begin je je e-mail? Hoe zorg je ervoor dat er actie komt van je lezer, ook als je een minder fijne boodschap brengt?

In het tweede dagdeel werd het onderdeel Formuleren behandeld en gingen de cursisten aan de slag met hun eigen werk. Hoe schrijft je collega eigenlijk een e-mail en wat kun je van elkaar leren? De groep cursisten legde eigen geschreven e-mails naast de stappen van het schrijfproces en had daarmee meteen een goede checklist.

Gratis nazorg

Zoals bij al onze trainingen, konden de cursisten na de training gratis gebruikmaken van de expertise van de trainer. Het is immers niet zo dat je e-mails alleen tijdens de training verbetering nodig hebben. Dat aanbod grepen een aantal cursisten dan ook met beide handen aan.

Cursisten aan het woord

Kyan Raychen, Medewerker Expert Community, was een van de deelnemers aan de training en zegt daarover: “Ik vond het een leuke, leerzame cursus. Het wordt op een leuke manier gegeven, met een goede dosis humor erin verwerkt! Je blijft geboeid en je voelt je de hele cursus op je gemak.”

Een andere cursist liet weten: “Ik vond de training interactief en erg leerzaam! De twee trainingen zijn voorbij gevlogen!”

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze schrijftrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :