Bouwen aan teksten van K. Dekker Bouw & Infra

K. Dekker Bouw & Infra is een aannemings- en ontwikkelingsbedrijf dat werkt aan bouw- en infrastructurele projecten. Vaak doet dit bedrijf mee aan aanbestedingen van de overheid. Om deze aanbestedingen nog effectiever te maken, wilden ze dat niet alleen de kwaliteit van hun ontwerpen hoog was, maar ook de kwaliteit van de aanbestedingsteksten. En daarvoor schakelden ze HVdS in.

Aanpak: training ‘tenderteam’ en tekstcoaching

In juni 2015 organiseerde het ‘tenderteam’ van K. Dekker Bouw & Infra eerst een eendaagse brainstorm- en trainingssessie met HVdS. Op basis van korte stukjes theorie ging het team aan de slag met de eigen aanbestedingsteksten. Na de sessie bleef er een intensief contact tussen de trainer en het team: via regelmatig mailverkeer werd er flink gewerkt aan de kwaliteit van de teksten.

Resultaat: betere teksten, meer opdrachten

En de resultaten mogen er zijn: mooi vorm gegeven aanbestedingen met heldere en prettig leesbare teksten. En of die betere teksten ook meer opdrachten opleveren? Roald van der Slikke:

“Jazeker, door de inzet van HVdS presenteren wij ons beter en de resultaten wijzen dit uit. HVdS heeft ons duidelijke handvatten tips gegeven om het schrijfproces en onze schrijfstijl te verbeteren. Zo schrijven we nu veel bewuster vanuit het oogpunt van de lezer. Je wilt graag dat de lezer je plan vanaf het begin geboeid blijft lezen tot het einde. De redacteuren van HVdS lopen onze teksten hierin na doen uitstekende aanvullingen voordat onze plannen naar de klant gaan.”

Vervolg: regelmatige herschrijving van aanbestedingsteksten

Ook in de jaren die volgden, was er steeds regelmatig contact tussen HVdS en Dekker. Als er een aanbestedingstekst moest worden geschreven voor een groot bouwproject, dan trokken medewerkers van Dekker bij HVdS aan de bel voor een laatste tekstuele check. Onze tekstschrijvers gingen met veel plezier aan de slag met de teksten en leerden en passant ook nog wat bij over mooie nieuwe bouwprojecten in ons land!

Werk je in de bouwsector en wil je jouw tender of aanbestedingstekst ook graag laten redigeren door HVdS? Laat het ons weten via 035 – 623 77 85 of info@hvds.nl.

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze schrijftrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :