Fysiotherapeuten leren doelgerichte folders schrijven

Bijna 50 fysiotherapeuten namen deel aan de interactieve lezing Doelgericht folders schrijven. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie had HVdS gevraagd de lezing te verzorgen. Tijdens de avond analyseerden de deelnemers eigen folders en leerden ze hoe ze doelgericht hun eigen folder maken.

Kwaliteit communiceren via folders

Communicatie is voor gezondheidsspecialisten steeds belangrijker. Door de marktwerking in de zorg moeten dienstverleners namelijk duidelijk maken hoe zij kwaliteit bieden. Folders spelen daarbij een belangrijke rol: in de wachtkamer van de huisarts of specialist pakt de cliënt immers snel een folder mee.

Eigen voorbeelden en praktische succesverhalen

Om fysiotherapeuten te helpen bij deze omslag ontwikkelde HVdS een praktische lezing van twee uur. De deelnemers leerden precies hoe ze een effectieve folder maken en op welke manier ze de folder een goede rol laten vervullen in hun communicatiebeleid. Met eigen voorbeelden en succesverhalen uit de praktijk toonden we de do’s and don’ts.

Een geaccrediteerde 8,7

De deelnemers en de organisatie waren zeer enthousiast over de geaccrediteerde lezing. De deelnemers waardeerden de lezing gemiddeld dan ook met een 8,7. Enkele reacties na afloop: “Onwijs bedankt: ik heb de hele avond genoten.” en “Dit is de eerste lezing waarbij ik niet op mijn horloge heb gekeken of gedacht heb: thuis had ik nuttigere dingen gedaan.” Veel deelnemers benutten ook onze e-coaching. Ze stuurden herschreven teksten in voor feedback, waarmee sommige fysiotherapeuten diezelfde week nog een nieuwe folder uitbrachten. KNGF-regio Holland Zuid startte dus op een enthousiaste manier met het schrijven van een reeks klantgerichte fysiofolders.

Benieuwd naar vergelijkbare trainingen?

Bekijk dan onze schrijftrainingen.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :