Home » Projecten en klanten » Korte en bondige notities in het Gelre Ziekenhuis

Korte en bondige notities in het Gelre Ziekenhuis

In oktober en november 2019 reisden de trainers van Hendrikx Van der Spek af naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Het ziekenhuis organiseerde Polikliniek Ontwikkeldagen voor zo’n 200 medisch secretaresses en dokterassistenten. Voor deze dag werden er ’s middags allerlei workshops georganiseerd, waaronder de workshop Kort en Bondig schrijven, verzorgd door trainers van Hendrikx Van der Spek.

Korte, bondige en objectieve notities schrijven

De deelnemers aan onze workshop schrijven elke dag allerlei notities. Dat doen ze voornamelijk op basis van telefoongesprekken met patiënten. De dokters van de verschillende poliklinieken moeten uit die notities snel en duidelijk kunnen halen wat de boodschap is. Ook patiënten kunnen de notities inzien, als ze die opvragen. De boodschap moet daarom:

  • kort en bondig zijn, maar niet té kort;
  • voornamelijk de hoofdzaken uit het telefoongesprek bevatten;
  • objectief geschreven zijn.

We legden de deelnemers de theorie van kort, bondig en objectief schrijven uit en bespraken wat hoofdzaak en wat bijzaak is in hun teksten. De deelnemers gingen vervolgens met eigen werk aan de slag en leerden zo in hun eigen praktijk hun teksten te verbeteren.

Reacties cursisten

We kijken terug op goede Ontwikkeldagen in Apeldoorn. Van de cursisten kregen we mooie reacties terug: “Ik ga nogmaals nadenken voor ik wat opschrijf over hoe ik dat opschrijf.” “Ik wil de helder schrijven tips morgen al inzetten.” “Ik vond de training Kort & Bondig schrijven zeer duidelijk!”

Communicatie in de zorg; groot thema

Het is mooi om te merken dat de laatste tijd veel meer zorginstellingen zo intensief bezig zijn om hun onderlinge communicatie en hun patiëntcommunicatie te verbeteren. Als communicatiebureau dragen wij daar graag ons steentje aan bij. Bent u enthousiast geworden over ons project bij het Gelre Ziekenhuis en benieuwd naar wat we voor uw zorginstelling kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of lees meer over andere projecten die we voor zorginstellingen hebben opgezet. Zo zijn we onder andere aan de slag gegaan voor Koninklijke Visio en Zorg en Zekerheid.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Contact? Bel 035 - 623 77 85 of mail info@hvds.nl
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.