Website NIP vernieuwd

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) heeft zijn website vernieuwd. Toegankelijkheid voor de bezoeker staat centraal. Hendrikx Van der Spek zette de teksten van de bestaande website daarom om in heldere teksten die geschikt zijn voor het web. Daarnaast verzorgden wij een aantal trainingen Schrijven voor de website. Zo schrijven de webredacteuren hun teksten in één stijl en zijn de teksten passend voor de website.

Alle neuzen dezelfde kant op

Verschillende mensen en afdelingen binnen het NIP zijn verantwoordelijk voor het schrijven en redigeren van de content op de website. Zo is er een communicatieafdeling, heb je stafmedewerkers en professionals, en de vrijwilligers. Om te zorgen dat al deze webschrijvers op de nieuwe website in één stijl en ‘tone of voice’ en afgestemd op de weblezer gaan schrijven, was een professionaliseringsslag nodig.

Aanpak in drie stappen

Het NIP nodigde ons uit mee te denken over de aanpak en gezamenlijk kwamen we op een traject in drie stappen:

  • het ontwerpen van de nieuwe ‘tone of voice’ van de website samen met de webredacteuren van het NIP;
  • het verzorgen van trainingen Schrijven voor de website voor alle webschrijvers;
  • een redactieronde door Hendrikx Van der Spek voor alle bestaande content.

De uitvoering

De stijl van de geredigeerde en de toekomstige teksten van medewerkers van het NIP moet natuurlijk hetzelfde zijn. Daarom hebben onze schrijversafdeling en onze trainersafdeling nauw samengewerkt. De schrijvers waren aanwezig bij de eerste training Schrijven voor de website. Tijdens die training is in samenwerking met de webredacteuren van het NIP de nieuwe schrijfstijl vastgesteld. Op basis daarvan heeft Hendrikx Van der Spek een auteursinstructie opgesteld. Deze heeft de trainer als leidraad gebruikt bij de rest van de trainingen en de schrijvers als leidraad bij de redactieronde. Ten slotte hebben we deze auteursinstructie vormgegeven als checklist voor iedereen die in de toekomst teksten voor de NIP-website gaat schrijven.

Het resultaat

Dankzij de trainingen en de auteursinstructie weten de webredacteuren van het NIP hoe ze een tekst geschikt voor het web maken. Bovendien is nu één schrijfhuisstijl voor de gehele website vastgesteld. Hierdoor en door de eindredactie van de bestaande webteksten, is de nieuwe website van het NIP aantrekkelijk voor bezoekers.

Geïnteresseerd?

Bekijk dan onze schrijftrainingen of bekijk onze tekstproductie en -redactiepagina.

Bekijk hier onze andere projecten en klanten.

Deel dit :